Skocz do zawartości

[napęd] Głośna praca przy wysokich przerzutkach.

joojoo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od prawie dwóch miesięcy jestem posiadaczem unikibe zethos gts. Wszystko super, ale ostatnio zwróciłem uwagę ze przy największej przerzutce z przodu, a z tyłu 6,7,8,9,10 napęd jest strasznie głośny podczas jazdy. Jak zmienię na 2-6,2-7 to jest ciszej. To może być wina napreżenia łańcucha? Głównie to słychać przy prędkości około 22-30km/h.

Napisano

Tak, tydzień temu oddałem go do serwisu na czyszczenie łańcucha i smarowanie. Pan mi powiedział w sklepie ze na wysokich przerzutkach to normalne że jest głośny podczas jazdy, ale moim zdaniem jest zdecydowanie za głośno....

Napisano

Ile zrobiłeś kilometrów w ciągu tego tygodnia? Łańcuch powinno smarować co około 200km i czyścić co około 500km

Łańcuch się powinno smarować wtedy kiedy trzeba a czyścić wtedy kiedy trzeba :P Wszystko zależy od warunków w jakich się jeździ i smaru jakiego sie używa. Czysty i nasmarowany napęd nie ma prawa wydawac dźwięków więc coś jest nie tak. Jedno co pewne to trzeba zmienić serwis!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...