joojoo Napisano 3 Sierpnia 2015 Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam, Od prawie dwóch miesięcy jestem posiadaczem unikibe zethos gts. Wszystko super, ale ostatnio zwróciłem uwagę ze przy największej przerzutce z przodu, a z tyłu 6,7,8,9,10 napęd jest strasznie głośny podczas jazdy. Jak zmienię na 2-6,2-7 to jest ciszej. To może być wina napreżenia łańcucha? Głównie to słychać przy prędkości około 22-30km/h.
joojoo Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Napisano 3 Sierpnia 2015 Tak, tydzień temu oddałem go do serwisu na czyszczenie łańcucha i smarowanie. Pan mi powiedział w sklepie ze na wysokich przerzutkach to normalne że jest głośny podczas jazdy, ale moim zdaniem jest zdecydowanie za głośno....
Charvel Napisano 3 Sierpnia 2015 Napisano 3 Sierpnia 2015 Skąd dochodzi dźwięk który Ci się nie podoba? Z okolic przedniej przerzutki?
Marcin9 Napisano 3 Sierpnia 2015 Napisano 3 Sierpnia 2015 Ile zrobiłeś kilometrów w ciągu tego tygodnia? Łańcuch powinno smarować co około 200km i czyścić co około 500km
joojoo Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Napisano 3 Sierpnia 2015 Dźwięk dochodzi z tyłu... a w ciągu tygodnia zrobiłem z 60km:)
kinder85 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Ile zrobiłeś kilometrów w ciągu tego tygodnia? Łańcuch powinno smarować co około 200km i czyścić co około 500km Łańcuch się powinno smarować wtedy kiedy trzeba a czyścić wtedy kiedy trzeba Wszystko zależy od warunków w jakich się jeździ i smaru jakiego sie używa. Czysty i nasmarowany napęd nie ma prawa wydawac dźwięków więc coś jest nie tak. Jedno co pewne to trzeba zmienić serwis!
joojoo Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 A na wyższych przełożeniach tzn 3-7...3-10 nie może pracować głośniej napęd?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.