pepa22 Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 mam fabrycznie założoną RD-M4000 9 rz. ALIVIO 2015a mam na miejscu LX RD-T661 SGS 9speedi czy jest sens to zamieniać?
Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2015 Mod Team Napisano 5 Lipca 2015 · Ukryte przez Puklus, 5 Lipca 2015 - niewyspany jestem ... Ukryte przez Puklus, 5 Lipca 2015 - niewyspany jestem ... Alivio jest na sztywną oś ( bo są wersje bez) ma inny rozstaw śrub, i mniejsze zębatki więc komu co pasuje. Jednak LX ma bardziej znormalizowane rozmiary i łatwiej dokupić zębatki.
Ziemko Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Nie widzę sensu zmieniać przerzutki z Shadow'em na coś bez tylko dlatego ze jest z wyższej półki (a jak ta półka wysoko skoro LX T661 to staroć). Tym bardziej że rezerwowa przerzutka zawsze się przyda.
pepa22 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 no właśnie też tak się zastanawiałem to najwyżej będzie na sprzedaż bo parę przerzutek mam na zapas
Shiryu Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 A ja bym bardzo uważnie to nowe Alivio obejrzał. U mnie było tak i to zdecydowanie zniechęca do m4000.
Rulez Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Co innego w temacie, a co innego w treści postu ... co do przerzutki Alivio, to jeszcze ktoś pisał o nitach ...
weland Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 ja w jednym rowerze mam właśnie LX T661 a w drugim stare alivio M410. I moje zdanie jest takie: jeżeli są dobrze wyregulowane i zadbane to 99% ludzi nie zauważy między nimi różnicy. Jeżeli należysz do tego 1% to dla świętego spokoju zamień,chociaż jest to raczej bez sensu... Ja bym nie zamieniał
pepa22 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Napisano 6 Lipca 2015 u mnie też ten nit nie dobity jest , ciekawe jak to wygląda w deore i wyżej ? a jak to długo wytrzyma ? wyda się w trakcie ... dziękuje za porady i teraz będę miał to alivio na oku ( na razie zostaje ) jak coś się zacznie dziać to dam znać
Ziemko Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Co innego w temacie, a co innego w treści postu ... co do przerzutki Alivio, to jeszcze ktoś pisał o nitach ... Tobo, dość często pisał o tym że nowe wersje Shimańców są gorzej wykonane o starych modeli i słabe nitowanie to najczęstszy powód serwisowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.