Skocz do zawartości

[stery] Ahead - jaki rodzaj?

Pegasus

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam jeszcze jeden problem - ta rama jest do przerzutki na hak, obecnie to jakiś byle jaki Tourney, którego hak nie pasuje chyba do ramy. W tej sprawie mam kilka pytań:

1. Czy można jeździć z innym hakiem

2. Na allegro są różne zamienniki-który wybrać bo oryginalne są drogie

3. Czy gdy kupię hak to da się do niego przyczepić przerzutke na śrube?

Napisano

Tak jak pisze poprzednik, hak jest do ramy i musi być dopasowany. Hak jest uniwersalny jeżeli chodzi o przerzutki.

Napisano

Chłopie, hak musi pasować do ramy. Tutaj masz temat z sąsiedniego forum:

http://www.bikeholicy.pl/forum/showthread.php/3127-Hak-do-durnej-ramy-Corratec-X-vert-Motion

Na 99% podany przez Ciebie hak nie będzie pasował, na ogół jest tak że w ramie jest wyżłobienie w które idealnie wchodzi hak. Nie ma co kombinować bo potem będzie problem z przerzutką itd.

Napisz do producenta czy jakiegoś dużego sprzedawcy żeby Ci pomógł. 

Znalazłem coś takiego:

http://e-bmx.pl/opis/3578187/hak-ramy-corratec--redline--voodoo.html

Najlepiej gdybyś miał oryginalny i wtedy byś sobie porównał

Napisano

Jeśli nie da się przykręcić przerzutki na śrubę to cuś jest nie tak. Rama ta ma normalny hak przerzutki więc każda przerzutka na śrubę da się tam przykręcić.

Napisano

Jeśli nie da się przykręcić przerzutki na śrubę to cuś jest nie tak. Rama ta ma normalny hak przerzutki więc każda przerzutka na śrubę da się tam przykręcić.

Ta rama ma taki hak jak w załączikach...

post-178013-0-08064300-1437115184_thumb.jpg

post-178013-0-07749500-1437115236_thumb.jpg

Napisano

Miejsce na hak, musisz zamontować hak PRZEZNACZONY do tej ramy, inny nie będzie pasował. Tak jak pisałem, hak jest dla KONKRETNEJ ramy ale zadziała z KAŻDĄ przerzutką

Napisano

Zobacz "optycznie" czy mniej więcej pasuje, upewnij się w podanej tabelce że jest tam wymieniony Twój model ramy i powinno być OK

Napisano

Stare hamulce to jakieś ZZYZX z tego roweru, są już trochę poodbijane i przydała by się na pewno wymiana klocków. Na pewno będę wymieniał tylne koło więc przy okazji wymieniłbym oba na tarcze i kupił jakiś używany zestaw np. Tektro I/O czy lepiej wymienić na jakieś v-brake Tektro/Alghonga nowe i wtedy bez wymiany przedniego koła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...