empe Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Czy na każdym amortyzatorze Suntour brakuje nadruku? Właśnie kupiłem amortyzator w cenie katalogowej 1300zł i powiem szczerze że w tym przedziale cenowym liczyłem już na nieco lepsze wykonanie. Myślałem że będzie jakiś ładny nadruk z logo, symbolem a tu tylko chamska naklejka z bąblami powietrza :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Od jakiegoś czasu nawet SID od RockShox`a ma naklejki więc ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 a czego się spodziewałeś po tej firmie... Widelce mają bardzo tanie to i wykonanie do najlepszych nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Żebyście się nie zdziwili naklejkami na ”tych drogich” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 żeby to tylko o naklejki chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 IMHO Suntour ma różne produkty, od Epicona w górę raczej nie ma się do czego przyczepić. Rock Shox też ma gniotowate modele typu podstawowe xc30 i podobne. Ot, dywersyfikacja produktów. Nie wszyscy mają politykę typu ”tylko premium i za cenę odpowiednio premium” a rynek budżetowych rowerów jest przecież ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Nie wiedziałem że te naklejki to standard. Ale żeby tak beszczelnie przykleić te naklejki? Przecież to się kwalifikuje tylko do zerwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Tak tylko podobnej klasy widelce Suntour są prawie połowę tańsze niż RS nie mówiąc już o innych markach. Myślisz że to tylko kwestia znaczka bo mi wydaję się że jakość komponentów i wykonania też na tym cierpi. Nie ma się co oszukiwać nic za darmo nie dostaniemy zawsze jest coś kosztem czegoś. Samo podejście do klienta firmy S jest słabe o czym świadczy głupie naklejenie naklejek czy brak instrukcji na który też już ktoś się tutaj skarżył. Oczywiście do budżetowych rowerów i rekreacyjnej jazdy Suntoury jak najbardziej się nadają nie mam nic przeciwko. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez mmisiek9612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Właśnie kupiłem amortyzator w cenie katalogowej 1300zł Możesz zdradzić jaki model kupiłeś i gdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Dużego wyboru nie miałem :/ Potrzebowałem w miarę dobrego amorka do Crossa dostępnego w PL Edytowane 25 Czerwca 2015 przez empe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Na pewno sporo się ten znaczek ceni A patrząc na realne ceny to raczej nie ma co przesadzać z tą połową. Mniej więcej np. ~1000zł za Epicona a ~1200zł za Rebę jak się ostatni raz w to wgłębiałem. Oczywiście kwestia konkretnych modeli, wyprzedaży, itp. No i kwestia podejścia do marki, bo niektórzy stwierdzą że jak śmiem porównywać Większe różnice widać imho na dolnej półce, gdzie badziewny uginacz Suntour to ~200zł a równie badziewny RS to nieraz i ~500zł w detalu. Tak BTW Epicon, Axon, Auron to nie są widelce do ”tanich rowerów i rekreacyjnej jazdy”. I tu docieramy do potocznej opinii, którą ta firma musi dopiero przezwyciężyć. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Możesz zdradzić jaki model kupiłeśNRX S RLR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) a ~1200zł za Rebę Albo trafiłeś na super okazję albo na jakąś bardzo wiekową http://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkt/czesci/amortyzatory_przednie/rockshox/44115/reba_sl nie ma co się spierać każdy ma swoje zdanie i kupuje co mu się podoba tyle Edytowane 25 Czerwca 2015 przez mmisiek9612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Ja pisałem o realnych cenach a nie katalogowych. Katalogowo to mój Fox kosztował ponad dwa razy tyle ile za niego zapłaciłem i tak samo Reby za 2200zł bym nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Panowie, żeby nie zakładać specjalnie nowego tematu, odpowie mi ktoś: W komplecie z nowym amortyzatorem dostałem blokadę mocowaną na kierownicy, ale jest w niej tylko goły drut. Ten pancerz to dokupuje się osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 @@empe, nie wiem, jak wygląda kwestia widelców MTB, ale w wypadku crossów Suntour traktuje klientów wyjątkowo podle. Założę się, przy teoretycznym skoku 75 mm nie będziesz miał więcej niż 65 mm Ten pancerz to dokupuje się osobno? Tak, musisz dokupić zwykły pancerz przerzutkowy i parę końcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Założę się, przy teoretycznym skoku 75 mm nie będziesz miał więcej niż 65 mmA da się to zmierzyć? Tak, musisz dokupić zwykły pancerz przerzutkowy i parę końcówekwidzę coś takiego na allegro. To ma być fi4? Te końcówki to plastikowe? Bez żadnego zaciskania mają być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 A da się to zmierzyć? Jasne. Mierzysz wysokość widocznej części goleni bez obciążenia, a potem spuszczasz powietrze i patrzysz, ile się nie schowało. Te końcówki to plastikowe? Bez żadnego zaciskania mają być? Ja wolę metalowe. Widziałem jak plastik się poddał, bo pancerz z końcówką nie wchodził idealnie prosto w otwór na goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Mierzysz wysokość widocznej części goleni bez obciążenia, a potem spuszczasz powietrze i patrzysz, ile się nie schowało.No to idę to zmierzyć Wyszło 77mm, więc chyba nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 No to jestem pod wrażeniem. U mnie to ok 65 mm, a znam jeden przypadek S RLR, gdzie ta wartość jest jeszcze mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 U mnie to ok 65 mm, Za dużo oleju w kartridżu tłumika ... Miał tak od początku czy przypadkiem sprawdziłeś po którymś serwisie, w których zamiast smaru stałego poszedł olej do dolnych goleni ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Od samego początku. Czyli czeka mnie serwis amora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 A czy na pewno masz wersję 75mm? Bo domyślnie jest chyba 63mm a dopiero po przebiciu jakiegoś nita w inny otwór jest 75mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) WAŻNA INFORMACJA!!! We wszystkich modelach NRX-a dają na oryginalne naklejki wprasowane kawałek folii ochronnej przez co autor może mysli że to szajskie naklejki. Proszę o odklejenie tego i zobaczenie jak wygląda rzeczywiście oraz wyjasnienie tej sprawy gdyż jest to niepokojący temat dla innych Edytowane 25 Czerwca 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Racja!! Ta folijka ochronna była tak równiutko przycięta że w ogóle nie było jej tam widać. Zupełnie inaczej to teraz wygląda. Przepraszam za zamieszanie, ale gdyby nie ten temat i wyjaśnienie @ACTIVIA ciężko było by mi na to wpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi