Skocz do zawartości

[4k] Full

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru do około 4000 zł (plus minus). Długo szukałem (nawet sztywniaka), ale potem uznałem, że jednak fajniej byłoby mieć fulla. Rower ma służyć przeważnie do w miarę szybkich tras/ścieżek, małych podjazdów (no i potem zjadzów) + jakaś półgrawitacja, czyli beż dużych dirtowych skoków. Mam 185+ cm i waga trochę ponad 80kg. Niestety bardzo długo jeździłem na dosyć starym rowerze, który miał ramę około 16 cali i trochę się przyzwyczaiłem do mniejszej ramy. Wydaję mi się bardziej poręczna, zwrotniejsza itd itd. Koła 26/27.5. Z początku chciałem kupić coś nowego, ale okazało się, że najtańszy w miarę porządny sprzecik to giant trance za 6000 w przeciętnym osprzętem... dlatego też rozglądam się za może jakimiś w miarę świeżymi, ale nie koniecznie nowymi fullami (ew sztywniakami, jeśli by był np na hornecie takim 17-18 cali). Ważne jest też dla mnie, żeby rowerek był z woj. mazowieckiego, albo przynajmniej blisko niego.

Jeszcze jedna sprawa. Na co mam zwrócić uwagę w takim używanym rowerze (które elementy najbardziej/najszybciej się zużywają)

Co jakiś czas będę edytował i wrzucał jakieś luźne pomysłyz allegro itp.
http://allegro.pl/kona-coilair-enduro-i5331261939.html

Napisano

Ta Kona to akurat średnio udany projekt. I-link łapie luzy, spora ilość punktów przełożenia powoduje moim zdaniem upośledzoną pracę.

Co do Gianta to zapraszam na PW i dogadamy kwestie ewentualnych cen.

Trance 27.5 3 możesz mieć już poniżej 6tyś, a poniżej 5tyś masz nowego Giant Stance.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...