Skocz do zawartości

[Sztyca] Redukcja z 31.6 mm na 30.9mm

ACTIVIA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Często w różnych postach widzę że są problemy z dostaniem takich redukcji co często potrzebujecie. Moze ktoś z was właśnie szuka takiej redukcje lub ma jakieś dodatkowe pomysły to zapraszam tutaj do pogawędki

Napisano

Ale to chyba ma być odwrotnie, trudno by było "zredukować" z 30,9 na 31,6, no chyba, że w matematyce coś się zmieniło ...

Napisano

@Up Chodzilo o to ze w mniejszą rurke nie włożysz większej(jak pierwotnie napisał autor przez pomyłkę,w zamyśle było ,żeby zrobić redukcje,czyt taka metalowa tulejka,dzieki której zamontujesz sztyce 30.9 w podsiodłówce przystosowanej do sztycy 31.6...

Osobiście jezdzilem pare miesiecy z redukcja 27.2-31.6 i ani mi sie nic nie stało,ani ramie,ani sztycy. Obecnie mam juz sztyce 31.6

Napisano

Redukcja to dobre rozwiązanie kiedy ktoś preferuje większy komfort wynikający z mniejszej średnicy sztycy.

Napisano

Sporo osób właśnie tego szuka ze względu sztycy Rock Shox Reverb z manetką które głównie występują ze średnicą 30,9 a te lepsze ramy rowerowe mają pod sztyce 31,6mm

Napisano

Tylko ze trzeba liczyć jeszcze opłaty za sprowadzenie no chyba ze osobiście za granicę pojedziesz

Gdyby ktoś szukał takiej redukcji lub innej to pisać bo akurat zajmuje się ich produkcją

Napisano

Z jakiego materiału robisz?

Ile będzie u Ciebie kosztować?

Jaka długość?

Będzie grzybek u góry zapobiegający ześlizgnięciu się redukcji?

Cięcie proste czy ukośne?

Napisano

Długość. Ok 12cm. Oczywiscie kołnierz jest. Wyrób z Aluminium 7075. Przecięte jest wzdłuż tak jak na fotkach w tych linkach co były w ktoryms poście. Co do ceny to pisać na PW

Napisano

A w drugą stronę można kawałek liznąć ramę ;) i wsadzać sztycę w normalniejszym rozmiarze, jak się trafiła jakaś nietypowa rama. Jak coś, to mam narzędzia :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...