Skocz do zawartości

[łańcuch] Shimano HG40 na jaki wymienić?

Genius88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Jako, że sam nie jestem specem trafiłem tutaj, mój problem polega na wymianie łańcucha. Śmigam Krossem Level 3 (2014r) i po zimowych wojażach łańcuch nadaje się wyłącznie na śmietnik. Przeskakuje, wcina się itp. Moje pytanie jako laika brzmi, jaki inny łańcuch będzie kręcił zgodnie z resztą podzespołów (kasa mniej istotna) oraz korzystając z okazji spytam jakiego środku konserwującego od razu użyć?

Z góry dzięki za wszelki odzew, dołączam foto, bo może ułatwi sprawę.

Pozdrawiam - Łukasz.

11245333_950139585016750_1069756211_n.jp

Napisano

Każdy pod twój napęd, jak dobrze dojrzałem to masz kasetę 8-ke , czyli każdy pod napęd na kasetę 8 rzędów. Najlepiej policz ogniwa i kup o tej samej długości lub dłuższy, dobrze kupić 2 i od razu spinkę i zmieniać rotacyjnie ale o tym też sobie tutaj poczytasz. Co do konserwacji to http://www.forumrowerowe.org/forum/30-konserwacja-sprzetu/  

Poszukaj a nie oczekuj gotowych rozwiązań.

Napisano

Łańcuch owszem wymienić musisz, ale zastanów się czy nie warto by było też kupić i wymienić kasetę. Ja nie dawno wymieniłem u siebie na łańcuch  shimano CN-HG71. W moim przypadku nie wystarczyło wymienić tylko łańcucha i kasety. Musiałem wymienić też korbę żeby wszystko zaczęło normalnie pracować. Dodam, że mam Krossa Levela R3. Łańcuch miałem też HG 40 i po przejechaniu ponad 3000 km kasesta, korba, łańcuch i kółka przerzutki nie nadawały się do niczego.

Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...