MarsxPL Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Witam, moja Gazzelka przejechała już ponad 4tys kilometrów i czas najwyższy na zmianę łańcucha. Potrzebuje waszej pomocy, oryginalny łańcuch jaki jest zamontowany to KMC i teraz pytanie do was, Co polecacie do kwoty 70zł. Przerzutki to Shimano Nexus 7 które znajdują się w piaście.
partyzan Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Ja założyłem taki https://www.rowerystylowe.pl/p-5324/lancuch-rowerowy-shimano-nexus-cn-nx10 250km temu i wygląda że jest ok
zekker Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Obecnie mam KMC Z-82 i dobijam do 4000km. Jest jeszcze ok, ale zużycie zębatek widoczne. Niezbyt dokładny pomiar rozciągnięcia na 10 kolejnych sworzniach dał 127,5mm. Poprzednio miałem Connex-a 7z1 i napęd padło po około 3000km, ale winne raczej było nieprawidłowe ustawienie linii łańcucha. Lekki przekos nadwyrężył tylną zębatkę i skończyłem z 7/19 całymi zębami. Ocynk gorzej sobie radził w zimie niż obecne niklowanie.
MarsxPL Napisano 11 Maja 2015 Autor Napisano 11 Maja 2015 zekker rok temu rozwiązałeś moj problem z Piasta shimano wiec liczę na Ciebie Co sądzisz jeszcze o KMC Z1X INOX ?
Prorokistan Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Witam. Od dwóch miesięcy jeżdżę na nowym rowerze z napędem jednorzędowym (nie gazela ), przez ten okres zrobiłem już ok. 1000 km. Niestety po ostatnich ulewach łańcuch KMC 3F-2 zaczął mi bardzo trzeszczeć. Wyczyściłem go benzyną ekstrakcyjną i naoliwiłem go, ale niewiele to dało, bo dalej trzeszczy. Mam pytanie: czy opłaca się kupić WD-40 i próbować go reanimować, czy też dać sobie spokój i kupić nowy łańcuch? Dodam, że z rowerem się nie patyczkuję, a rower razem z obciążeniem waży łącznie ok. 120 kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.