matteo_er Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Witam, Chcę wymienić napinacz (posiadam dwa blaty). Napęd składam bardziej pod enduro. Obecny napinacz to Truvativ Tensioner XR. Zastanawiałem się nad napinaczem Mozartt Forte ( http://rowerowy.com/sklep/czesci/napinacze-rockringi/napinacze/prod/mozartt-forte ) Jednak ciekawym rozwiązaniem jest przerzutka tylna Deore RD-M615 ze sprzęgłem i w przystępnej cenie. Nie chce wydać więcej niż 200zł. Jednak posiadam manetki (jak i reszta napędu to SRAM) SRAM SX5 i nie jestem pewien czy Deore będzie działać z nimi. Obecna przerzutka to Sram X7, średni wózek. Kaseta Sram PG-950 9s 11-34T. Z przodu dwa blaty 36/24T. Czy taka modyfikacja ma sens? Deore jest dla 10 biegów a ja mam kasetę i przerzutkę dla 9 biegów. Może ktoś z was ma inne pomysły?
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Możesz kupić Deore podaną przez ciebie. Manetki srama 7/8/9s działają poprawnie z 10 biegowym shimano. Inna kwestia to to że jeśli masz fulla to mimo wszystko napinacz jest lepszą opcją ponieważ nie zamula zawieszenia .
Mr. Dry Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Pod podanym linkiem masz dość spory temat, który rozwieje Twoje wątpliwości http://endurotrophy.pl/forum/showthread.php?tid=71 Sam zamierzam tak ożenić swoje gripy X5, tyle że pod 8b. A tak przy okazji, czy jest sens dopłacać do XT, czy zwykła Deorka będzie ok? Do tylnej niby tak ze względu wagę ale jak z przednią? Według katalogu to 2 gramy różnicy, a jak z trwałością, kulturą pracy?
matteo_er Napisano 9 Maja 2015 Autor Napisano 9 Maja 2015 Dzięki. Nie wiem, mam jakiś dystans do przerzutki ze sprzęgłem... Z tego co słyszałem, są dość awaryjne, a najczęściej pada samo sprzęgło. Nie posiadam fulla, tylko ht. A czy ten Mozartt ogarnie moje dwa blaty? W opisie jest 36 - 38 T. Ja mam 36/24T. Boje się, że nie spasuje... Miałem już wcześniej problemy z napinaczem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.