mike78 Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Panowie, nowy rower, ale zbierał duzo syfu po drodze więc go wyszejkowałem. oznaczyłem sobie kierunek obrotu łancucha na ..spince (KMC 9S) , ktora niestety podczas shakowana spadła (druga też I teraz nie wiem jak załozyć łancuch - to jest KMC X9 (114 links) czy ktos zna patent na KMC 9 rzędowe - jak rozpoznać w ktorą stornę powinny pracować? będę wdzięczny.. Pomocy.. pozdrawiam
seraph Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 A to są kierunkowe? Skąd ten pomysł? Załóż jakkolwiek... Słyszałem, że są takie łańcuchy, ale żeby zwyczajny KMC?
lukeps Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Obojętnie jak założysz to będzie działał.KMC nie jest kierunkowy.
mike78 Napisano 1 Maja 2015 Autor Napisano 1 Maja 2015 nie wiem czy kierunkowy, ktos pisał zeby nie pomylić po zdjęciu kierunku, bo będzie gorzej dzialał..
seraph Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Ktoś, gdzieś, kiedyś coś powiedział i miałeś pecha na to trafić. W znakomitej większości łańcuchów nie ma znaczenia jak zakładasz - Twój do tego grona się zalicza
cervandes Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Moim zdaniem to nawet założenie na odwrót jest zdrowsze, bo piny się z drugiej strony zaczną szlifować a nie wciąż z jednej i tej samej.
Mod Team michuuu Napisano 2 Maja 2015 Mod Team Napisano 2 Maja 2015 Przy 10rz. napisami na zewnątrz, ale dla 9rz. nie ma znaczenia. A temat z powodu? Kiepsko pracuje czy tylko tak sobie
mike78 Napisano 2 Maja 2015 Autor Napisano 2 Maja 2015 temat z powodu że to nowy rower i nie chcę schrzanić na starcie napędu dobra dzieki, porownalem sobie zdjęcia jak byl zalozony i chyba wiem o co chodzi.. tam jest takie sprytne nacięcie i tak założę. dzieki za wypowiedzi
lukeps Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Przy 10rz. napisami na zewnątrz 10 rzędowe KMC też nie są kierunkowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.