Markoo31 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam, Planuje zakup sprzętu dla mnie. Lat 31 190cm 100kg, Jazda raczej po mieście i za miasto, czasem z dzieckiem na bagażniku, oprócz tego planuje pojeździć żeby zrzucić trochę kilogramów Obecnie zastanawiam się nad: Freeway91 Merida model 2013 lub 2014, cenowo identycznie nie wiem który lepszy. Czy dobrze w ogóle myślę czy może doradzicie coś innego. Z góry serdecznie dziękuje za jakąś pomoc.
Pablo59 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Jeśli przedkładasz ramę nad resztę , to bierz meridę, będziesz miał super napis na ramie , ale w tej cenie można kupić rower z osprzętem shimano kilka grup wyższym oraz kasetą z tyłu a nie wolnobiegiem (przy twojej masie i chęci jeżdżenia z dzieckiem kaseta to KONIECZNOŚĆ !!! ) Dla ułatwienia - w specyfikacji meridy napisano kaseta, ale to jest wolnobieg - trik używany do zmylenia nieświadomego klienta. Odsyłam do setek niemal identycznych wątków z tego forum - 1000 -1500 zł to szalenie popularny przedzial cenowy. Z uwagi na wzrost pewnie rama 22 - 23, a to niestety mocno ogranicza możliwości ... Albo zmusza do rewizji budżetu Względnie cross i dokupienie szpargałów typu błotniki / bagażnik etc.
Markoo31 Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Napisano 23 Kwietnia 2015 Może ktoś podrzuci jakąś konkretną propozycję wiadomo że są nowe rzeczy ceny się zmieniają, z góry wielkie dzięki
tomek040982 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/romet-wagant-3-0-ltd-meski-trekking-alivio-hit-wps-i5276586771.html zerknij jeszcze na tego Rometa . troszkę na nim przeżyłem i nic z nim się nie działo.
Beder Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Jeżeli treking, polecam Kands Elite Pro - ok. 1,5k zł
Markoo31 Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Napisano 23 Kwietnia 2015 Takie coś znalazłem www.arkus.sklep.pl/rower-giant-escape-city-2013-p-4608.html jak oceniacie? czy może rzeczywiście ten Romet który poleca tomek.
tomek040982 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Co do tego który ma lepszy osprzęt to niech koledzy się wypowiedzą. Jeżeli chodzi o Rometa który proponuję to napiszę tylko to że ja na swoje wymagania i oczekiwania jestem zadowolony z niego . Swoje ważę i to troszkę więcej niż Ty i z rowerem nic się nie działo mimo sakw dość mocno obciążonych.
Pablo59 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Sugeruję przymiarkę do rometa - to pozwoli odpowiedzieć na kwestię związaną z właściwą wielkością ramy. Oferta jest niezła , a z przymiarką nie powinno być problemu. Giant byłby właściwy jeśli potrzebujesz ramy 23".
knyklu Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Witam, podepnę się do tematu, bo mam parametry a i planowane przeznaczenie podobne do założyciela tematu. Zastanawia mnie natomiast jedna rzecz. Dla sporego uproszczenia tematu przyjmiemy, że jestem w miarę dobrze określić stan używanego roweru. I właśnie. Za 1300-1500 mamy gamę wymienionych nowych rowerów oraz duży wybór używanych o znacznie lepszym osprzęcie (i wydaje mi się - pewnie kontrowersyjne - że większej kulturze montażu). Przykłady: http://allegro.pl/trekking-kalkhoff-sting-i5312630490.html - można kupić za 1500zł Czy identycznie w kwocie do 2000 (którą to na równi rozważam): http://olx.pl/oferta/rower-bergamont-23-CID767-ID6fsyB.html Pytanie zasadnicze. Czy do takich celów - wg Was - lepiej nie ponosić ryzyka związanego z używkami (bo takowe zawsze istniej) i zapewnić sobie spokój "nówką", czy też jednak różnica w klasie jest warta ryzyka. Będę wdzięczny za opinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.