Skocz do zawartości

[ok. 2000zł]MTB Hardtrial

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Większość rowerów do nawet 5000 zł to rowery dla amatorów aczkolwiek im wyższa cena tym jest z osprzętem i jego sprawnością i wytrzymałością lepiej. Wszystko zależy ile chce się zielonych na taką zabawkę przeznaczyć.
Za młodego ojciec kupił mi zwykły rower 26" stalowy 6x3 bez bajerów i od 14 roku życia do 19 przejeździłem wiele, lasy, pola drogi i gleby, nic w nim nigdy nie wymieniłem, tylko co jakiś czas smarowałem zwykłym smarem ;]

Napisano

Nie rozchodzi się o to czy jesteś amatorem i czy potrzebujesz tylko o to, że dostajesz produkt, który finalnie będzie przysparzał mniej problemów. Sam wideł jest już na powietrzu a nie jakach atrapa XCT jak w tym R8. No i waga też ma znaczenie bo nie kupisz aż tak ciężkiego kloca.

Ten Rambler R-line na kole 26" z Raidonem to bardzo dobra oferta dla Ciebie o ile rozmiar by się zgadzał. Że nie ma sterówki 1,5"?? A po cholerę komu to za taką kasę?? A koło 26er praktycznie w sensie użytkowania bez różnicy w stosunku do 650B.

Napisano

@beskid a orientujesz się może w czymś tańszym? Bo serio tamten Romet świetna sprawa, ale nie wydaje mi się żebym mógł przeznaczyć aż tyle kasy na to. A że jestem zielony to się nie znam na częściach. 

Może inaczej. Jak miałbyś 2100zł (max :)) i chciał kupić rower to co byś wybrał?

Napisano

Wracając do tego roweru Cosmo Mountain to jest to ściema jeśli chodzi o markę Kross - z niej są tylko Gripy.
Cena niska bo prócz średniej , dobrej klasy osprzętu SLX , XT, Deore, dostajesz z serii no name
sztycę, siodło, zacisk, mostek, ster, kierownicę, dętki, opony i oczywiście Ramę, więc cena się zgadza bo producent żaden więc z tą gwarą też będzie ciężko.

Jak dołożysz markową resztę i marżę wyszłoby ze 2500 +

Napisano

Może inaczej. Jak miałbyś 2100zł (max :)) i chciał kupić rower to co byś wybrał?

Skołował bym te 200zł i kupił tego Ramblera R-line. Nie było i nie ma obecnie równie dobrego produktu za te pieniądze. Wszystko pozostałe ma przede wszystkim dupiane amorki. Ewentualnie to co już padło czyli ten Releigh XVR 2.0 z XCR'em.

Napisano

cosmo bym stanowczo odradzał koła i opony pewnie z marketowca tak samo z mostkiem, kierą i sztycą. Do tego wątpliwa rama słabo słabo. Na samych przerzutkach daleko się nie zajedzie.

Napisano

A co sądzicie o różnicy wielkości kół w tych rowerach ? 300 zł jest do przeżycia, gdyż od dawna planuję zakup roweru i wybrałbym Ramblera R-Line tylko zastanawiam się jeszcze nad tymi kołami.

Rambler R- Line ma 26, z kolei Raleigh 27,5. Co byście wybrali ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...