Rulez Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Ten Romet to rozmiar 21", nie wiem czy to dobry pomysł dla 180 cm. wzrostu
misterH Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Tam jest wybór...także podejrzewam że nie byłby to problem.
Sobek82 Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Większość rowerów do nawet 5000 zł to rowery dla amatorów aczkolwiek im wyższa cena tym jest z osprzętem i jego sprawnością i wytrzymałością lepiej. Wszystko zależy ile chce się zielonych na taką zabawkę przeznaczyć.Za młodego ojciec kupił mi zwykły rower 26" stalowy 6x3 bez bajerów i od 14 roku życia do 19 przejeździłem wiele, lasy, pola drogi i gleby, nic w nim nigdy nie wymieniłem, tylko co jakiś czas smarowałem zwykłym smarem ;]
beskid Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Nie rozchodzi się o to czy jesteś amatorem i czy potrzebujesz tylko o to, że dostajesz produkt, który finalnie będzie przysparzał mniej problemów. Sam wideł jest już na powietrzu a nie jakach atrapa XCT jak w tym R8. No i waga też ma znaczenie bo nie kupisz aż tak ciężkiego kloca. Ten Rambler R-line na kole 26" z Raidonem to bardzo dobra oferta dla Ciebie o ile rozmiar by się zgadzał. Że nie ma sterówki 1,5"?? A po cholerę komu to za taką kasę?? A koło 26er praktycznie w sensie użytkowania bez różnicy w stosunku do 650B.
misterH Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 @beskid a orientujesz się może w czymś tańszym? Bo serio tamten Romet świetna sprawa, ale nie wydaje mi się żebym mógł przeznaczyć aż tyle kasy na to. A że jestem zielony to się nie znam na częściach. Może inaczej. Jak miałbyś 2100zł (max ) i chciał kupić rower to co byś wybrał?
Sobek82 Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Wracając do tego roweru Cosmo Mountain to jest to ściema jeśli chodzi o markę Kross - z niej są tylko Gripy.Cena niska bo prócz średniej , dobrej klasy osprzętu SLX , XT, Deore, dostajesz z serii no namesztycę, siodło, zacisk, mostek, ster, kierownicę, dętki, opony i oczywiście Ramę, więc cena się zgadza bo producent żaden więc z tą gwarą też będzie ciężko.Jak dołożysz markową resztę i marżę wyszłoby ze 2500 +
beskid Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Może inaczej. Jak miałbyś 2100zł (max ) i chciał kupić rower to co byś wybrał? Skołował bym te 200zł i kupił tego Ramblera R-line. Nie było i nie ma obecnie równie dobrego produktu za te pieniądze. Wszystko pozostałe ma przede wszystkim dupiane amorki. Ewentualnie to co już padło czyli ten Releigh XVR 2.0 z XCR'em.
misterH Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 http://www.mudserwis.com/kross-level-r4-2014#!#dane-techniczne ten by się ewentualnie nadal? wiem, rzucam cały czas kross'ami, ale nie mogę znaleźć nic podobnego.
mmisiek9612 Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 cosmo bym stanowczo odradzał koła i opony pewnie z marketowca tak samo z mostkiem, kierą i sztycą. Do tego wątpliwa rama słabo słabo. Na samych przerzutkach daleko się nie zajedzie.
rodszyld69 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 ale nie mogę znaleźć nic podobnego. Wcześniej proponowany Raleigh xcr 2.0 w Bikko kosztuje 1999 zł.
Marrcio23 Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Ok to który w końcu do 2200 max jest najlepszy? (2700 to za dużo)
rodszyld69 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Ok to który w końcu do 2200 max jest najlepszy? Jesli Romet za drogi to Raleigh.
MrGrubini Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 A co sądzicie o różnicy wielkości kół w tych rowerach ? 300 zł jest do przeżycia, gdyż od dawna planuję zakup roweru i wybrałbym Ramblera R-Line tylko zastanawiam się jeszcze nad tymi kołami. Rambler R- Line ma 26, z kolei Raleigh 27,5. Co byście wybrali ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.