Skocz do zawartości

[KASK] Poszukiwania do 250zł

gavron04

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Jak byś poczytał trochę tematów o doborze kasku, wiedziałbyś ze najlepsza opcja to pochodzić po sklepach i pomierzyć. Każdy ma inną makówkę, także dobór kasku to sprawa indywidualna.

Napisano

Oczywiście nie chodziło mi o rozmiarówki.. Chodziło mi o opinie, czy ktoś używał w/w kasków lub zna lepsze kaski w tym przedziale cenowym.

Pozdrawiam

Napisano

Na początku przejrzałam co jest w internecie na temat kasku. Ale niespecjalnie mi to pomogło. W końcu przejechałam się po sklepach, przymierzyłam co było i wybrałam. Wybrałam właśnie Uvexa, którego pokazałeś w pierwszym linku. Piszesz, że cena ma być 120-150zł, ale ten kask i w linku jest 2 razy droższy, i ja też kupiłam go za około 250zł a już był przeceniony 20%.

Z kaskiem jest tak, że koniecznie trzeba przymierzyć przed zakupem. Przymierzyłam wiele i żaden jak ten Uvexa tak dobrze nie "ułożył" się na głowie i to nie jest kwestia ani rozmiaru, ani jakości wykończenia. Po prostu włożyłam ten i poczułam, że żaden inny. Nic mi w tym kasku nie przeszkadzało. Kask ma dobrą wentylację, jest b. lekki, wygodny w środku, nic nie uciska i nie uwiera, daszek jest w sam raz/ ja akurat potrzebuję, dodatkowo osłania przed słońcem/, regulacja jest wystarczająca, estetyczny. Mogę go nie zapinać, a świetnie trzyma się na głowie nie uciskając. W ogóle nie lubię w kasku jeździć, ale ten mi nie przeszkadza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...