bartws Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam. 1). Proszę o poradę, nie wiem który z tych dwóch rowerów wybrać:CUBE LTD SL 27.5 2015 http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/ltd/cube-ltd-sl-275-blackline-2015/ czy CUBE RACE ONE 27.5 2015 http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/ltd/cube-race-one-blacknflashyellow-2015/ 2). Ramę oba rowery mają taką samą, czy rozmiar 20" będzie dla mnie odpowieni? Mój wzrost - 179 cm, waga ~66kg. długość nogi od podłogi do kroku - 87cm. Do jazdy głównie w terenie - lasy i góry. Dziękuję za pomoc.
Kowal1986 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Co do wyboru miedzy nimi to trudno podpowiedzieć... LTD SL ma lepsze koła; Race One ma amorek z blokadą z manetki na kierownicy (ja tego nie mam i przy bardziej sportowej jeździe bardzo mi tego brakuje) i trochę lepsze hamulce - koła ma gorszę (na piastach z kulkami). Model Race One, który link dodałeś to rower na kołach 29", a LTD to 27,5". Gdyby LTD SL miał amor z blokadą to poleciłbym go bez wahania. Co do rozmiaru to lepiej się przymierzyć lub podpytać kogoś kto ma rower z tą ramą i ma podobne wymiary.
rodszyld69 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Ramę oba rowery mają taką samą, czy rozmiar 20" będzie dla mnie odpowieni? Mój wzrost - 179 cm, waga ~66kg. długość nogi od podłogi do kroku - 87cm. Do jazdy głównie w terenie - lasy i góry. Według tej tabeli to 29" powinna być dobra ale najlepiej zrobisz jak sie przymierzysz.
grzegorz1988wroc Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Do foxa za cztery setki wsadzisz manetke. Amor w pozycji D nie nadaje się do zjazdu jak zakłada producent, ale za to staje się bardzo komfortowy.
bartws Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 Model Race One, który link dodałeś to rower na kołach 29", a LTD to 27,5". Gdyby LTD SL miał amor z blokadą to poleciłbym go bez wahania. Na stronie producenta pisze: Frame sizes 16" to 20" come with 27.5" wheels, sizes 15" to 23" are 29ers. i dalej w specyfikacji jest: SIZE: 27.5": 16", 18", 20" / 29": 15", 17", 19", 21", 23" Który z amortyzatorów jest lepszy? Nie patrząc na manetkę blokady, którą w razie czego bym dokupił...
rodszyld69 Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Który z amortyzatorów jest lepszy? Reba jest prostsza w w serwisie co za tym idzie i tańsza.
rzezniol Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 @@rodszyld69, Tą tabelkę to można miedzy bajki włożyć ... jakbym kupił rower sugerując się tą tabelką w większości ram 29`er górna rura skutecznie pozbawiła by mnie przyrodzenia. @@bartws, masz stosunkowo długie nogi jak na swój wzrost ... przekrokiem się nie masz co martwić ale ... kluczowym dla ciebie parametrem staje się długość górnej rury. Jak kupisz rower sugerując się długością nogi to w większości przypadków będziesz bardzo mocno wyciągnięty nad rowerem. Słowem ... jak miałbym takie wymiary jak ty na 100% bym nie kupował bez przymiarki. Co do amortyzatora ... też jestem za Rebą ze względu na łatwość w serwisie i dostępności części zamiennych. Pozdrawiam
Abuelo Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Osobiście posiadam LTD SL 27,5. Ja mam 179 cm wzrostu i rama 18 jest w sam raz - gdyby była większa odczuwalny byłby kręgosłup. Zwróć uwagę na szerokość kierownicy w tym modelu (jest duża). Myślałem że brak manetki będę odczuwał i myślałem o jak najszybszym przerobieniu - ale póki co mi tego nie brakuje. Polecam LTD SL. Osobiście nie żałuję wyboru. Pozdrawiam
pmarszal84 Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam; mam pytanie do założyciela tematu. Czy znalazłeś może gdzieś w sklepie Model Race One 27,5? Bo szukałem po necie i raczej same 29tki Fajne te cuby, a też szukam tego typu rower, w tej cenie. Od niedawna też, po przemyśleniu tematu chcę 27,5. Pytanie do wszystkich : jak oceniacie ramy w tych cubach? pzdr Piotr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.