torunczyk Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Witam, od niedawna jestem posiadaczem nowego roweru dahon z przekładnią shimano nexus 7. Mam problem z oceną pracy przerzutki. Wiem, że na niektórych biegach może trochę "cykać". Niepokoi mnie jednak dość głośna praca na luzie. W prównaniu z innymi rowerami z którymi miałem do czynienia ale z innym napędem ten naprawdę hałasuje. Czytałem na tym forum tematy, które poruszały ten problem ale zakończyły sie bez konkretnej odpowiedzi. Załączam film Poradźcie proszę, mam tym jeżdzić i nie przejmować się, czy raczej odesłać do serwisu? Dziękuję Piotr
cienkun Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Moja siódemka też wydawała podobne dźwięki. Jeżeli biegi wchodzą bez problemów i nic nie strzela, to bym się nie przejmował. Rower jest nowy, jak coś padnie, to dopiero będziesz reklamował.
zekker Napisano 27 Marca 2015 Napisano 27 Marca 2015 Z tego co słyszę to piasta ma przeniesienie napędu przez zapadki tak samo jak w piastach na kasetę czy wolnobiegach, więc hałasować będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.