PanczoDragon Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Własnie jestem na etapie zakupu jakiegoś niedrogiego plecaka na rower. Znalazłem coś takiego i jest to plecak Shimano tylko bez naszytego logo firmy (Shimano produkuje także w chinach jak większość firm na świecie). Proszę wyraźcie swoje zdanie na temat tego plecaczka i porównajcie z takim niby oryginalnym 3 x droższym. Proszę jednocześnie, żeby nie pisać komentarzy typu kupiłbym lepszy i podawanie propozycji za 200 zł. Nie stać mnie na zakup plecaka za więcej niż te 80 zł. Kolejna sprawa, że to tylko plecak i dla amatorskiej turystycznej jazdy po Wrocławiu i okolicach jest wystarczający. Allie: http://www.aliexpress.com/item/12L-Waterproof-Nylon-Backpack-Ultralight-Outdoor-Bicycle-Cycling-Bike-Backpacks-Travel-Mountaineering-Bag-X191/1703842986.html "Org" "https://www.cyclesuperstore.ie/shop/pc/viewPrd.asp?idproduct=74085 Co byście robili na moim miejscu ? Kupować czy szukać czegoś innego w tej cenie. Rozmiar oczywiście nie mniejszy niż 10l
Fenthin Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Jeśli szukasz usprawiedliwenia dla zakupu podróbki "bo Shimano przecież też produkuje w Chinach", tu go nie znajdziesz. Jest plecak Shimano i jest plecak "chcę wyglądać jak Shimano". Abstrachując już od kwestii moralnych, nikt nie zagwarantuje Ci, że nie rozleci Ci się on raz-dwa albo że nie będzie źle uszyty. Nie wiem, jakiej pojemności oczekujesz i czy ewentualnie większy plecak wchodzi w grę, więc nie chcę specjalnie rzucać pomysłami, ale można lepiej zagospodarować te pieniądze. Chociażby tak: http://www.decathlon.pl/plecak-arp-20-czerwony-id_8331245.html Albo tak, jeśli ma być mniej litrów: http://allegro.pl/force-aron-plecak-rowerowy-czarno-fluo-10l-i5194144324.html Ewentualnie, jeśli ma to być plecak tylko po to, by mieć plecak i najważniejsze rzeczy: http://www.decathlon.pl/plecak-arp-10-niebieski-id_8331382.html
PanczoDragon Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 Wiem że nikt nie zagwarantuje. Zamawiałem już kilkanaście rzeczy z alliexpress i wydaje mi się, że jeśli coś ma setki pozytywnych opinii to jest to warte uwagi. Oczywiście jakość może różnić się od Shimano ale czy na tyle, żebym musiał wydawać 200 zł żeby powozić klucze po ulicach Wrocławia. ?? Nie jestem zawodowym rowerzystą MTB żebym potrzebował pancernego plecak. Dzięki za opinie i propozycję ale ten quechua troszkę za duży no i paski takie zwykłe i plecy mało wygodne. Może da się coś kupić do 100 zł. Szkoda że 4f robi tylko małe plecaki rowerowe bo wydaje mi się że są one ok dla amatora.
severian Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Nie kupiłbym bezczelnej podróbki bo to po prostu obciach.Już wolałbym taniochę za 50 pln,która niczego nie udaje.Zresztą co to za argument,że Shimano też tłucze graty w Chinach?Wyprodukowanie czegokolwiek o wysokiej jakości musi kosztować nawet tam.Dlatego korporacje wynoszą się do Bangladeszu bo taniej ...
Fenthin Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Nikt nie każe wydawać 200zł. Za 120zł masz plecak o pojemności 10l, od razu z bukłakiem i pewnej marki: http://www.decathlon.pl/sad-mt-10l-czarno-biay-id_8300110.html W ogóle warto przejść się do Decathlonu i poszukać plecaków w działach nie tylko Rowery, ale Turystyka i Bieganie. Czasem można znaleźć jakieś przecenione egzemplarze, które zostały w danym sklepie i kosztują ułamek ceny początkowej.
parmenides Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Ten plecak Fenthina wygląda najlepiej. Chyba sobię kupię takie coś. Pozdr
gdy Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 rozterki czy kupować orginał czy podróba to nie jest kwestia moralna tylko ekonomiczna . sorry taki mamy klimat w PL
xnimac Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Nie kupiłbym bezczelnej podróbki bo to po prostu obciach.Już wolałbym taniochę za 50 pln,która niczego nie udaje. Obciach? Wg mnie trochę przesadzasz. Plecak jak plecak, wątpię żeby ktokolwiek zauważył, że ten plecak miał wyglądać jak Shimano i udaje Shimano. No chyba, że ktoś 24h na dobę siedzi na Internecie i ogląda plecaki rowerowe. Plecak jak plecak, rozumiem jakby tam pisało "Adibas" zamiast Adidas, ale coś takiego? Żaden obciach Uprzedzam domysły - nie mam takiego plecaka.
gdy Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 plecak to prosta konstrukcja- worek, szelki. to wg mnie jak podrabianie koła . nic nie zrobisz
severian Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 No,tak-po co mi mercedes skoro maluch też ma cztery koła,silnik i kierownicę Nawet nie chce mi się tłumaczyć jaka jest różnica pomiędzy podróbką, a czymś za co ręczy, w tym przypadku,Shimano.
PanczoDragon Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 OK zamawiam ten z Alliexpress. Nawet jak będzie wykonany średnio to i tak w tej cenie nie znajdę nic tego pokroju w Polsce
Fenthin Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 rozterki czy kupować orginał czy podróba to nie jest kwestia moralna tylko ekonomiczna . sorry taki mamy klimat w PLWybacz, ale - za przeproszeniem - chrzanisz. Po pierwsze, plecak rowerowy nie jest artykułem pierwszej potrzeby, więc argument o klimacie sobie darujmy. Po drugie, w zbliżonej (Force) lub nieznacznie wyższej cenie (Quechua) można znaleźć plecak, który spełnia wymagania, a nie pochodzi od firmy krzak. Wada? Brak designu nawiązującego do plecaka Shimano. Przepraszam za OT, ale ciśnienie mi się podnosi, gdy czytam takie bzdury. Sam nie noszę na ręku Breitlinga i nie jeżdżę Jaguarem, więc jeśli szukam jakiegoś produktu, to albo kupuję coś marki na którą mnie stać, albo zaciskam zęby i dopłacam. A podróbki zostawmy ludziom, którzy lubują się w tanim lansie.
PanczoDragon Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 Jaki lans. na 1000 zapytanych co to za plecak może jedna powie że to podróbka Shimano. A zainteresowałem się taką propozycją, ponieważ jest to jedyny plecak rowerowy na alliexpress o takiej pojemnośći >10l, w tak atrakcyjnej cenie no i to najczęściej kupowany plecak rowerowy i z największą ilością pozytywnych opinii. Plecak nie ma żadnego napisu więc nikt nawet nie zobaczy że to Shimano. Jeszcze jedna sprawa. Możliwe że w tym przypadku tak nie jest ale czy nie wydaje wam się że to własnie znane firmy robią nas w konia i sprzedają często chiński sprzęt za 4 razy taka cenę i zdzierają pieniądze ? Wiem co mówię, ponieważ osoba z mojej rodziny szyje bluzki damski do sklepów w galeriach typu Mohito itp. Szyją je często ze słabych materiałów własnie z chin, za uszycie dostają 3 zł i do każdej bluzki doszywają metki 79,99, 89,99. Szlak człowieka trafia jak ludzie są narażani na wciskanie gówna. Pozdrawiam i dziękuję za dyskusję. Myślę, że temat do zamknięcia.
xnimac Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Severian i inni - Zgadzam się, że jakościowo na 100% odbiega od oryginału, ale chyba nie o to chodziło z tym obciachem. Plecak Shimano a ten chiński to bardziej jakbyś miał Mercedesa i w 99% takiego samego Mercedesa (z zewnątrz), tylko że z bebechami od Malucha, słabe to Twoje porównanie. Jakościowo oczywiście, że się zgodzę, bo wiem jak wygląda mój Camelbak, a jak jego "replika". Ale do takiego użytkowania jakie jest opisane w temacie kupowanie plecaka za 60eu to idiotyzm i lepiej wybrać jego tanią replikę (skoro podoba nam się ten kształt/wzór/model etc) mając na uwadze fakt, że jego jakość nie będzie najwyższych lotów. Ale i tak pewnie lepsza niż worka z Decathlonu za dyszkę. Za dużo tego "obciachu" wszędzie widzicie, pozdro
RISTO90 Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Plecak nie ma żadnego napisu więc nikt nawet nie zobaczy że to Shimano I można go potraktować jako produkt wartościowy na podstawie komentarzy, cena atrakcyjna. Jeśli design a'la shimano (bez napisu) jest dla kupującego w porządku to czemu miałby nie kupić tego plecaka? Wpadły tu jeszcze inne plecaki które nie przebiły ceny z aliexpress. Można dyskutować o jakości, ale można sugerować się w tej kwestii komentarzami z ali. A tych jest sporo i pochodzą od kupujących czyli tych co owe plecaki mają, a nie tych co widzieli na allegro czy innym www i mówią 'panie ten bedzie lepszy'.Design ok?Cena ok?No name ok?Komentarze ok?Jak pasuje to brać, kupować bo na przesyłkę poczekasz
ronina Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 OK zamawiam ten z Alliexpress. Nawet jak będzie wykonany średnio to i tak w tej cenie nie znajdę nic tego pokroju w Polsce I słusznie.
modrzew Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 Za 80zł zanabyłem w ubiegłym roku plecak z bukłakiem 4F na wyprzedaży. Oczywiście kwestia odpowiedniego czasu (koniec sezonu a nie początek jak obecnie) i rozejrzenia się dookoła, niemniej cena dość niska, jakość zadawalająca i przy tym niczego to jawnie lub mniej jawnie nie kopiuje/podrabia, jest polska gwarancja i nie musiałem czekać aż sprzedawca z drugiej części globu mi to wyśle. Oczywiście 4F też Chińczyk IMHO temat typu "poklepcie mnie po pleckach i powiedzcie że ok i ach jak dobrze to wykombinowałem" bo od pierwszych zdań widać, że decyzja już podjęta.
mariusz231 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 W tej cene wybralbym cos z http://www.marbo.pl/
venom2000 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Podróbka zawsze zostanie podróbką i nikt ani nic tego nie zmieni,ale dla chcącego nic trudnego wystarczy troszkę na spokojnie podejść do tematu i odrobinę wytrwałości mieć w poszukiwaniu a znajdzie się co chce tak jak ja to zrobiłem i wyrwałem plecak za 150 zł po przecenie z 300 zł http://www.camelbak.com/en/International/Sports-Recreation/Packs/Rogue.aspx
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.