Negatyw Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Moja znajomość rowerów jest bardzo mizerna. Chciałbym podnieść dziecku kierownicę nieco wyżej. Z siodłem sobie poradziłem, ale z kierownicą nie bardzo wiem jak zacząć. Znalazłem takie elementy regulacyjne: Czy robi się to odkręcając (2) czy (3) ? Czy możecie mi podać numer klucza, którym to ogarnę? Te, które posiadam są za małe i chciałbym podjechać do Castroramy i kupić, ale nie bardzo wiem jaki. Bedę wdzięczny za szybką łopatologiczną podpowiedź.
jogi109 Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Prawdopodobnie poluzuj 1 pociagnij i dokręć. I na oko 12 mm? Albo 10. Cos koło tego.
Gruff Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 nie bój się, nawet jak wszystkie 3 zaznaczone elementy rozkręcisz na max- to nic się nie zepsuje- z powrotem bez problemu skręcisz, jeżeli kiera niegdy nie była ruszana to może siedzieć twardo, także baw się- nie ma możliwości zepsucia [chyba, że naprawdę się postarasz młotkiem na przykład]
Negatyw Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 (1) nic nie daje. No nic, rozkręcę i zobaczę. Myślałem, że rozmiar klucza (2) to jakaś norma?
Gruff Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 1-ynka musi być poluzowana;) francuzem go jak nie masz normanego
reportarz Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 1 trochę odkręć ,puknij w tą śrubę młotkiem , podnieś kierownicę uważając by nie przekroczyć oznaczenia max .Dokręć śrubę 1 i po robocie.
Negatyw Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 Czyli (2) i (3) nie poluzować? Wystarczy tylko (1)?
Rulez Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 2 i 3 służą do montażu widelca i kasowaniu luzów na łożyskach, nie do regulacji wysokości. Takie mocowanie kierownicy nie ma możliwości regulacji wysokości, żeby to zrobić trzeba by przerobić ten element trzymający kierownicę.
Gruff Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 chyba jednak ma- w starym rowerze miałem tak osadzoną kierę i w środku były 2 kliny-śrubka nr1 je kleszczyła przy dokręceniu, ja w swoim staruszku "nr2" też luzowałem- łatwiej szło wyciągnąć kierownicę takie coś:
Rulez Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Obawiam się, je jest to rurka założona na rurę sterową i nic się z tym nie zrobi. No chyba. że jest to tak dziwacznie (jak na twoim zdjęciu) wykonany mostek wsadzony w sterówkę, wtedy odkręcić śrubę 1 stuknąć w nią aby opadła i rozluźniła klin i stukać od dołu młotkiem w mostek, można nim poruszać na boki żeby rozruszał się w sterówce)
Falken Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 Odkręć 1 całkowicie, potem 2 i pociągnij za kierownicę do góry. ( Nie bój się jak wyciągniesz całkowicie, to bez problemu to włożysz ) Zakręć 2, potem 1. I niech dziecko się cieszy.
tobo Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 Jak dla mnie jedynie sensowne jest odkręcenie śruby nr 1. Dwie pozostałe należą do sterów widelca..
Negatyw Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 I faktycznie tak było + uderzenie młotkiem od góry (na co bym nie wpadł nigdy). Dzięki wszystkim za rzeczowe podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.