Skocz do zawartości

[Kierownica] Jak podnieść wyżej kierownicę?

Negatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja znajomość rowerów jest bardzo mizerna.

Chciałbym podnieść dziecku kierownicę nieco wyżej. Z siodłem sobie poradziłem, ale z kierownicą nie bardzo wiem jak zacząć.

Znalazłem takie elementy regulacyjne:

7636966600_1426951247_thumb.jpg

8347508100_1426951368_thumb.jpg

Czy robi się to odkręcając (2) czy (3) ?

Czy możecie mi podać numer klucza, którym to ogarnę? Te, które posiadam są za małe i chciałbym podjechać do Castroramy i kupić, ale nie bardzo wiem jaki.

Bedę wdzięczny za szybką łopatologiczną podpowiedź.

Napisano

1 trochę odkręć ,puknij w tą śrubę młotkiem , podnieś kierownicę uważając by nie przekroczyć oznaczenia max .Dokręć śrubę 1 i po robocie.

Napisano

2 i 3 służą do montażu widelca i kasowaniu luzów na łożyskach, nie do regulacji wysokości.

Takie mocowanie kierownicy nie ma możliwości regulacji wysokości, żeby to zrobić trzeba by przerobić ten element trzymający kierownicę.

Napisano

Obawiam się, je jest to rurka założona na rurę sterową i nic się z tym nie zrobi.

No chyba. że jest to tak dziwacznie (jak na twoim zdjęciu) wykonany mostek wsadzony w sterówkę, wtedy odkręcić śrubę 1 stuknąć w nią aby opadła i rozluźniła klin i stukać od dołu młotkiem w mostek, można nim poruszać na boki żeby rozruszał się w sterówce)

Napisano

Odkręć 1 całkowicie, potem 2 i pociągnij za kierownicę do góry. ( Nie bój się jak wyciągniesz całkowicie, to bez problemu to włożysz )

Zakręć 2, potem 1. I niech dziecko się cieszy.

Napisano

I faktycznie tak było + uderzenie młotkiem od góry (na co bym nie wpadł nigdy). Dzięki wszystkim za rzeczowe podpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...