Grathon Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Witam. Mam łańcuch Ultegry 6600, 10 rzędowy. Rozkułem do czyszczenia, i zgubiłem pin. Nie mam pojęcia jak... Kupiłem spinkę, ale jest ona na 9 rzędowe. Pytanie, czy to wytrzyma z 2-3 jazdy? Spinka nie ociera o kasetę, nie zaczepia. Jej szerokość to idealnie szerokość między tarczami. Nie wiem jak w trasie. U mnie w mieście nie mają spinek do 10'tek. Muszę zamówić. Polecicie dobre spinki?
jasinski21444 Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Będzie to działać normalnie , zdarzyło mi się tak łączyć łańcuchy i potem jeździć kilka tysięcy
1415chris Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Zdarzyło mi się założyć 9sp spinkę na 10sp łańcuch. Sytuacja awaryjna, gdzie w trasie, spinka 10sp wzięła i się rozpięła... 9-tka srama, przy mocniejszym depnięciu przeskakiwała na kasecie ale do domu spokojnie dojechałem.
sabZIRO Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Cześć, wytrzymać na pewno wytrzyma. W końcu to spinka tak samo dobra jak każda inna tylko trochę szersza. Jeśli nie wadzi Ci w kasecie, ani nie telepie Ci się na skrajnych przełożeniach o płetwę przedniej przerzutki to dojeździsz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.