Lolat Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Witam Obecnie posiadam takie hamulce - Shimano BR/BL-M445 160mm , ale niestety gumki tłoczków zaczęły puszczać płyn i nigdzie nie można kupić takich gumek ponieważ ich nie produkują . Więc jakie zaciski polecacie do lekkiej jazdy po lesie .?
tobo Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Jest na forum temat o zamawianiu dorabianych uszczelek do zacisków. Poza tym możesz kupić kolejny raz te same zaciski (ile czasu były eksploatowane hamulce?) albo niższe modele 355/375 które niczym się od Twoich nie różnią. Do wymiany zacisków musisz doliczyć koszt serwisu jeśli nie potrafisz tego zrobić sam albo przynajmniej koszt oleju mineralnego i zestawu do odpowietrzania. Najsensowniejszym rozwiązaniem byłby zakup całych hamulców - polecanych tu deore lub lepiej slx. Ten ostatni ma zacisk z tłoczkami ceramicznymi, jakość uszczelek też jest lepsza.
Lolat Napisano 19 Lutego 2015 Autor Napisano 19 Lutego 2015 Eksploatowane były przez dwa lata , tylko że kupiłem już jedne gumki o danych wymiarach ale się okazało ze tez przepuszczają , i wolał bym teraz kupić takie zaciski w których bym w razie czego mógł wymienić takie rzeczy jak gumki czy tłoczki .
jasinski21444 Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 tylko że kupiłem już jedne gumki o danych wymiarach ale się okazało ze tez przepuszczają A kupiłeś uszczelki o odpowiednim przekroju czy zwykłe oringi ? Jeślli to drugie to nic dziwnego że płyn się leje . Musisz tam mieć uszczelki o przekroju kwadratowym .
Lolat Napisano 19 Lutego 2015 Autor Napisano 19 Lutego 2015 Kupiłem na wymiar tłoczka , ponieważ gdzieś tak wyczytałem .
jasinski21444 Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Tak ale jeśli jest to zwykły oring na wymiar tłoczka to to będzie cieknąć. Musi być uszczelka o przekroju kwadratowym i w hydraulice oznaczenie przypisane do tego typu uszczelnienie to OP .
Lolat Napisano 20 Lutego 2015 Autor Napisano 20 Lutego 2015 Były o przekroju kwadratowym , tylko że to po prostu jakieś tandetne zamienniki . A może wiesz gdzie można dostać takie gumki ?
dzanas Napisano 20 Lutego 2015 Napisano 20 Lutego 2015 Zapytaj tutaj http://www.ggtrading.pl/glowna.htm , pamiętam że był temat na forum o zamówieniu uszczelek w tej firmie i ich wymianie ( poszukać
Lolat Napisano 20 Lutego 2015 Autor Napisano 20 Lutego 2015 Okej spróbuje u nich , a jakie polecacie zaciski do 200 - 300 zł ?
jasinski21444 Napisano 20 Lutego 2015 Napisano 20 Lutego 2015 Dozbieraj minimalnie i kup komplet nowych hamulców Deore M615 , do tych klamek nie ma sensu pakować wypaśnych zacisków
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.