eSKa Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Napisano 31 Stycznia 2015 Koledzy, szkoda czasu na dyskusję o wyższości 2 blatów nad 3-ma lub odwrotnie. Jak wcześniej napisano, to można wymienić w sklepie, a jak się nie da, to sprzedać na Allegro i kupić odpowiednią korbę - pewnie trochę się dołoży, ale przy cenie roweru ~ 5000 to nie są wielkie pieniądze. Ja bym wolał 3 blaty, bo bazuję na doświadczeniach z jazdy crossem, gdzie jak pisałem miałem duży blat 48z i - wprawdzie rzadko, ale jednak - wykorzystywałem ten blat z najniższą koronką z tyłu 11z. Nowy rower nie ma być do typowego XC, tylko w miarę możliwości uniwersalny - a cross odpada ze względów, o których pisałem, tzn. nie daje rady w trudniejszym terenie. - w kwestii Rometa - biorę pod uwagę, muszę gdzieś znaleźć do przymierzenia - w kwestii Scott vs. Trek - moje odczucia były lepsze ze Scottem, ale faktycznie wg rozpisek geometrii Trek powinien być niższy i dłuższy. Może uda mi się wypożyczyć testowy Trek SF i wtedy po prawdziwej jeździe będę wiedział więcej - bo te próby 10m po sklepie albo 30m po placyku przed sklepem to wiele tak naprawdę nie mówią. Faktycznie muszę zwrócić uwagę na podkładki pod kierownicą i długość mostka. Na ten moment skreśliłem (z bólem serca) Cube'a, bo zdecydowanie za krótki, a pozostają wyżej wymienione no i Radon ZR Race 6.0. Teoretycznie Radon powinien mieć zbliżoną geo do Scotta, który mi bardzo pasował. Jeśli ktoś może ma Radona, chętnie posłucham o wrażeniach.
grzegorz1988wroc Napisano 31 Stycznia 2015 Napisano 31 Stycznia 2015 Może to przypadek i fart ale Superfly wygodny jest. Po odbiorze ze sklepu nawet siodełka nie skorygowałem. We wcześniejszym Cube caly czas coś było nie tak. Krecilem kierownicą, klamkami, obracałem mostek, zmieniałem gripy. Jak znikała jedna dolegliwość to pojawiała się kolejna.
sylwekrowerowypl Napisano 31 Stycznia 2015 Napisano 31 Stycznia 2015 Hej .Możesz przymierzyć się do Speca Stumpjumpera(tutaj akurat w tym budżecie spróbuj może jakiś tańszy model) I nie chcę tutaj robić żadnej reklamy firmie,lecz możesz mi wierzyć lub nie -rowery tej marki naprawdę jeżdżą.Wspomnę tylko o tym że mój pierwszy 29" to stampi z 2012.Wybrałem go ponieważ rok wcześniej na testach jeździłem na nim i wiedziałem że to jest to.Tutaj z moim wzrostem 175 wybrałem "L" i po eksperymentach z mostkiem(bodajże 50mm-0 stopni)cieszyłem nim się jakiś czas .Wiele 29" rowerow przygotowałem na handel ,lecz Spec pozostaje w pamięci jako number one. Mija kilka lat mamy 2015 miałem sobie coś budżetowego złożyć na Peaku 29" lub Primailu 29"(akurat te ramy wiszą w serwisie u mnie),lecz wybieram gotowca Rometa 29" Mustanga R-Lina 2.0 Jeszcze jedna sprawa -a mianowicie Sram.Pod każdym względem produkty Srama są trwalsze od Shimano,zdecydowanie tak. Jeszcze kilka lat temu jak używając grup Shimano to do głowy nie dopuszczałem myśli,że może być coś lepsze,a jednak. A to już inna historia...
jogi109 Napisano 31 Stycznia 2015 Napisano 31 Stycznia 2015 Alternatywa: 3 blaty- 22/24, 36/38, i 40/42. Mamy efektywność zmiany przełożeń typu bieg szybki/wolny, a do dokręcania blat 40 lub 42. Co do magicznych prędkości, którymi duza część odważnie rzuca. Przy 60km/h, w terenie, na stosunkowo płaskiej drodze dojazdowej dla samochodów do schroniska, nie wyobrażam sobie siedzieć na siodełku i kręcić nogami
eSKa Napisano 2 Lutego 2015 Autor Napisano 2 Lutego 2015 @ sywlekrowerowypl Najtańszy Stumpjumper kosztuje katalogowo 7.800 PLN, więc nawet po duuużym rabacie jest poza moim zakresem cenowym. W dodatku ten najtańszy paskudnie wygląda (cały biały...), no ale to już moje osobiste odczucie. Jeśli już, to w grę wchodziłby Crave. Jeśli gdzieś znajdę do przymierzenia w okolicy, wezmę pod uwagę. @jogi109 60 km/h to ja nawet na crossie rzadko osiągam, a wtedy oczywiście nie pedałuję, bo bardziej efektywne jest "przytulenie się" do kierownicy, żeby zmniejszyć opór powietrza. Natomiast mnie chodzi o łagodniejsze zjazdy i prędkości rzędu 40-50 km/h, przy których większy blat (40/42) raczej się przydaje. W kwestii wyboru roweru obecnie czekam na przymiarkę do Rometa Mustanga 2.0: http://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_Rline_29_20,10,668,672,14065,2015.html Ma być podobno dostępny w okolicznym sklepie pod koniec tygodnia. Muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o osprzęt (XT/SLX), ale też wygląd, to robi znakomite wrażenie. Pytanie tylko, jak mi będzie pasował. Poza tym bardzo mocno rozważam zakupienie wspomnianego wcześniej Radona ZR Race 6.0. Z informacji na stronie Bike-Discount wynika, że przy zwrocie pokrywają koszty odesłania roweru, więc może warto kupić na zasadzie "do przymiarki", a jak nie będzie pasować, to odesłać. Co powiecie na temat tych kół w Radonie - Mavic Crossone? Jak z wytrzymałością i wagą? Waga katalogowa to 1885 g/ para w rozm. 26''. Nie wiem, dużo to czy mało? W temacie kół zielony jestem
Marcinx555 Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 WitamInteresuje mnie poruszony w tym temacie cube race one 2015. Dostępny w zasadzie tylko na niemieckim rynku. Cena wydaje się być bardzo atrakcyjna nawet w porównaniu do pozostałycg rowerów z serii LTD. Mam pytanie, czy ten rower posiada jakieś istotne wady? W jaki roizmiar ramy powinienem celować? Mój wzrost to 180 cm/waga 90kg. Pozdrawiam.
zol82 Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 Cześć. Rozmiar 19. Zerknij jeszcze tutaj: http://www.sportpoint.pl/pl/cube/7147-rower-cube-race-one-black-flashyellow-2015.html
Marcinx555 Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 Dzięki za szybką odpowiedź i propozycję sklepu. Mam jeszcze pytanie odnośnie kół co można o nich powiedzieć? W sensie jakości - wytrzymałości. Nie zależy mi na niskiej wadze a bardziej na wytrzymałości. No i jeszcze może się ktoś wypowiedzieć co do ramy. Na początku tego wątku są wypowiedzi w których wynika, iż rama wzbudza lekkie kontrowersje (w porównaniu do treka czy scotta). Może ktoś wytłumaczyć "łopatologicznie" o co chodzi? Obecnie jeżdżę na starym kellys quartz 2004r 26`(podaję tylko foto, nawet nie wiem jaki mam rozmiar ramy) Nie startuję w żadnych maratonach. Jeżdżę rekreacyjnie, dla przyjemności.
eSKa Napisano 7 Lutego 2015 Autor Napisano 7 Lutego 2015 Co do ramy Cube'a i szczegółów geometrii, to się nie będę wypowiadał, bo sam słabo się znam. Ja zrezygnowałem z Cube'a, bo rama była dla mnie za krótka (mam stosunkowo krótką nogę i długi korpus). Najlepiej przymierz się gdzieś, jeśli nie do tego modelu, to jakiegokolwiek z serii LTD. Jeśli będzie pasował, to ja bym kupował, bo osprzęt przy tej cenie znakomity - jedyna większa wada to brak sztywnej osi, no i ewentualnie te koła. Ale na kołach się nie znam, więc może ktoś inny napisze. Ja póki co, po przymiarkach do Scotta i Treka, które zdecydowanie mi pasowały jeśli chodzi o geometrię, ale wszędzie robiono problem z zamianą korby (bo "Panie, to trzeba połowę napędu wymienić, to nam się nie chce...", albo "wymienimy korbę, ale trzeba też przerzutkę przód, łańcuch (czemu?), manetki i będzie 200 zł drożej, a korba zamiast X7 to będzie X5, bo panu to nie zrobi różnicy..."), więc zamówiłem przedwczoraj Radona ZR Race 6.0 i czekam na dostawę. Zobaczymy, jak będzie leżał.
Marcinx555 Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Dziś mierzyłem to samo co Ty Staszku. Trek, Special Scott i Cube. Scott moim zdaniem ramę ma najładniejszą, fajnie wygląda nawet wersja 2014 a 2015 to już bajka (scale rozmiar M), Trek rozmiar chyba 18,5 najlepiej mi pasowała pod względem wielkości (x-caliber). Cube LTD i ACID 17' za mała, 19' za wysoka rama "chyba" jak dla mnie. I mam dylemat. Trek to co oferuje pod względem osprzętu, w porównaniu do cuba race one w tej cenie to porażka. Musze jeszcze raz gdzieś dorwać LTD i dokładnie przymierzyć może do 27,5... Co do Radona piękny jest.
Marcinx555 Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Sorry, że post pod postem. Właśnie się dowiedziałem, że cube race one nie jest dostępny w Polsce i prawdopodobnie nie będzie. Byłem, już w zasadzie przekonany do niego i chciałem zamawiać. Jakieś propozycje do podanej kwoty?
mdok Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Mam duży sentyment do Kellysa, miałem kilka rowerów tej firmy na rok 2015 mają fajny model promocyjny Kellys Gate 50 - z przodu reba, koła Mavic, napęd 2x10 z korbą SLX. W sklepach jeszcze nie ma, ale lada moment pewnie będą dostępne. I cena kalogowa - 4999 zł
errwin Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Jakieś propozycje do podanej kwoty? Stary daj coś od siebie ! Na stronie bikeworld.pl jest katalog w którym można wyfiltrować rowery po typie i cenie. http://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkty/rowery/mtb_29er_hardtail/wszystkie/4123:5483 Znajdź co Ci pasuje "do podanej kwoty", looknij na opinie o sprzęcie na forum albo u wujka googla a potem jak nie będziesz wiedział, czy deore lub xt albo fox czy reba to chłopaki na pewno Ci doradzą
Marcinx555 Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Do kellysa też mam sentyment też się nad nim właśnie zastanawiam. Szukam roweru jak w temacie do. 5 tys. koła 29' hardtail
mdok Napisano 13 Lutego 2015 Napisano 13 Lutego 2015 Nigdzie tego roweru jeszcze nie ma - z ciekawości pytalem w sklepie expertbike - twierdzą że rower będzie dostępny dopiero w drugiej połowie marca - póki co nie zszedł z taśmy producenta i jest jeszcze niedostępny. Tak więc jak chcesz kupić coś już to trzeba wybrać coś innego
cr4zylucky Napisano 13 Lutego 2015 Napisano 13 Lutego 2015 "Tutaj z moim wzrostem 175 wybrałem "L" ???????poważnie??????? Przecież stumpi w tym rozmiarze to dla osób ok 185cm wzrostu.. Ja przy swoich 187 na "L" czułem się świetnie :-)
Marcinx555 Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 A co myślicie o tym rowerze - bulls copperdead 29 RS?
cr4zylucky Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Ten z linku to fajnie poskładany rower, napęd pełne XT :-), Rs Reba i sztywne osie.. Ale to nie 29er tylko 27.5... Ale jego geo mi nie podchodzi, długi ogon i krótka górna rura..
jackon15 Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Cześć, dzisiaj pierwszy raz objeździłem swieżo kupionego Cube LTD Race One 29 2015. Dałem 1000 € i w cenie dostałem pomkę do amora, koszyk i bidon. Wyszło więc 4.000zł za rower na XT i z Rebą RL. Rozmiar 19" waży 12,5kg bez pedałów. Mam 180cm i gość w sklepie nawet nie chciał mi pokazywać innego rozmiaru. Rower jest krótszy od Gianta Talona 29er. Jest dzięki temu bardziej zwrotny. Opony są ciężkie po 800g ale dobrze trzymają. Naprawdę. Dętki znośne ok 180g. Rower jest bardzo sztywny. Szeroka mufa i dolna rura naprawdę robi różnicę. Wyposażenie roweru skusiło mnie żeby go kupić. Wahałem się czy podrasować Talona. Z tego co widzę w tej cenie nie można kupić innego roweru o takiej specyfikacji. Z minusów to na pewno linki puszczone pod suportem, ale podobno można to jakoś osłonić, albo zapomnieć. Gripy mega cienkie. Te z Gianta są REWELACYJNE. Reszta wydaje mi się świetna! Jak coś w nim trzeba zmierzyć to pytajcie.
jackon15 Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Mieszkam we Włoszech. Poszedłem do sklepu. Cena katalogowa 1099€. Gość od razu spuścił do 1000, pompkę wydębiłem, a koszyk i bidon sam dołożył. Co ciekawe ciężko już tutaj kupić te rowery bo już są wyprzedane. Miałem czekać 4 tygodnie, ale dowiózł po 3 dniach. Miłym akcentem było, że gość jeździł z Czesławem Langiem i miał z nim wielkie zdjęcie w sklepie (cały zespół kolarski). Jak rozumiem nawet się trochę znali. Później jeździł też z Szurkowskim ale już był za wolny..
Marcinx555 Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Tak z tego co mi wiadomo tren rower jest dostępny w Niemczech, Włoszech i chyba Austrii.
eSKa Napisano 16 Lutego 2015 Autor Napisano 16 Lutego 2015 W piątek odebrałem swojego Radona. Wrażenia wizualne znakomite - jest dyskretny, ale piękny. Są też niestety minusy: wysokość ramy 20" jest dla mnie na styk, tzn. pod kroczem mam jakieś 1-2 cm luzu. W sytuacjach awaryjnych może być za mało. Długość ramy OK. No i sam nie wiem - zostawić, czy odesłać i ew. wymienić na 18"? Ale tu z kolei pewnie zabraknie długości. Sam już nie wiem... Może zrobić małą rundkę po (suchych) asfaltach w ramach próby - chyba nie zabrudzi się tak, żeby nie chcieli go przyjąć? No i druga rzecz: manetki SLX wg zapewnień sprzedawcy ze sklepu Bike Discount miały być z wyświetlaczem przełożenia - a nie są: https://plus.google.com/photos/100727001963325897041/albums/6116550692467899921/6116551789198879410?banner=pwa&sort=1&pid=6116551789198879410&oid=100727001963325897041 Lubię widzieć podgląd przełożeń (choć wiem, że da się i bez tego - w końcu po nocy nieraz jeździłem), więc coś z tym muszę zrobić - odsyłać i żądać wymiany (dużo czasu), odsyłać i żądać zwrotu kasy? (żebym kupił sobie na miejscu)
beskid Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Rozmiarem a konkretnie tymi 2 cm luzu bym się nie przejmował. Mam manetki SLX ze "wskażnikiem" i tak szczerze to nic to nie daje. Po pewnym czasie wie się jakie jest przełożenie niejako z automatu.
eSKa Napisano 16 Lutego 2015 Autor Napisano 16 Lutego 2015 Pocieszyłeś mnie, beskid. Ale chcę uszczegółowić, że 2 cm to tak do granicy krocza, więc klejnoty spoczywają na ramie . Z drugiej strony porównuję sobie starego crossa Aurhora (muszę dokładnie przymierzyć) i wydaje mi się, że ma przekrok może 1 cm niżej, a przez kilka lat jazdy i wiele upadków nigdy nie było problemu uderzenia kroczem w ramę. Więc może będzie ok. Podnosząc przednie koło na maxa, aż rama wbija się w krocze, unoszę na ok 15 cm, więc chyba nie jest tak źle. Co do "telewizorków" to jednak będę się upierał. Wiem, że można jeździć wygodnie bez nich (ciekawe po jakim czasie...), ale je wolę widzieć przełożenia, choćby po to, żeby nie krzyżować łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.