ezios Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 Witam. W związku z tym że aktualne Tektro padają tzn. nie można wyregulować aby jedna strona odbijała, nadszedł czas na wymianę. Sprężyny całe, były przestawiane na inne otwory oraz regulowane śrubką a także mechanizm był czyszczony, smarowany i nadal bez rezultatów. Co polecacie? Aktualne mimo wszystko dobrze hamują więc mocniejszych pancernych nie potrzebuję. Aby jak najtaniej i tak używam najtańszych klocków gumowych 72 mm bo wcześniejsze clarksy wytrzymały dwukrotnie mniej. Wymagania to kolor czarny.
lyndowss Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 SHIMANO BR-M422 Mam i są bardzo dobre. Właściwie bezobsługowe. http://allegro.pl/hamulec-shimano-acera-br-m422-v-brake-i4953641639.html
tobo Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 Shimano to najlepszy wybór jakości do ceny. Regulacja działa i jest efektywna. Każdy model działa dobrze.
vitesse Napisano 3 Stycznia 2015 Napisano 3 Stycznia 2015 Kupujac tektro mozba trafic na lzjesze egzemplarze od shimano
ezios Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Napisano 3 Stycznia 2015 Mi na wadze nie zależy. Rower i tak jest ciężki porównując do maszyn forumowiczów ale jakoś mimo to jeździ.
vitesse Napisano 3 Stycznia 2015 Napisano 3 Stycznia 2015 Ewentualnie avidy, wg. mnie maja nsjwieksza sile hamowania, ale zapewne idzie to klockami
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.