Skocz do zawartości

fisch60

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie do kolegów, czy w pedałach time roc atac s/ xc 4 wielkość podparcia jest taka sama w pedałach time atac xc 6 , ewentualne różnice w tych pedałach.

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

No co Ty powiesz? Ciekawe, jak to jest że używam tych samych bloków od 2 sezonów i jakos niebardzo chcą umierać :)

Za to z bliżej nieznanych przyczyn, bloki Kranków tak samo mosiężne, w bardzo podobnym kształcie padały mi po 1/4 przebiegu Tajmowego...

Szacunek...

I.

Napisano

Dziękuję kolegą za wyczerpujące informacje mam jeszcze jeden dylemat - otóż mogę kupić look quartz carbon w dobrej cenie używane jak to się ma  do pedałów przedstawionych w temacie - zależy mi na wygodzie użytkowania -moja jazda to z lekkim zacięciem sportowym nie ma wielkiego znaczenia waga natomiast większą wagę przywiązuje do komfortu użytkowania, nadmienię że mam sporą stopę wg sidi 49 /eagle/   . W używanych aktualnie shimano   czuje wyraźnie pod podeszwą buta blok - pozdrawiam Paweł - fisch60 

Napisano

Miałem Shimano, Look i teraz przez cały sezon Time (miały być XC4 ale że nie było to dostałem XC6 w cenie XC4;) ) i zdecydowanie Time wypada najlepiej z tej trójki. To jest moje odczucie, więc nie jechać po mnie ;) Różnica między XC4 i XC6 jest jedynie wagowa, z tego co kojarzę no i cenowa. Bloki Time są jeszcze w bardzo dobrym stanie i pewnie jeszcze sporą część następnego sezonu przejadą. But trzyma się sztywno i jeszcze się nie wypiął, tak jak w Shimano. Co do pedałów Look, to jakoś dziwnie mi się w nich jeździło, więc poszły w odstawkę po 2 miesiącach. Nie wiem dlaczego, ale to nie było to.

Jakbym miał wybierać, to wziąłbym zdecydowanie i ponownie Time. Wiem, że trochę kosztują (w porównaniu do Shimano) ale są warte każdej wydanej złotówki ;)

Napisano

Ja się z kolei przesiadłem z time na looki. Wg mnie jedne i drugie działają podobnie, podparcie też podobne (używałem time alium) , looki trochę inaczej się wpinają i mają większy luz poosiowy blok - pedał, ale jakiejś kolosalnej różnicy to nie widzę. U mnie kluczową kwestią byla waga - looki 60% time'ów

Napisano

Dziękuję kolegom za wypowiedzi i rady - zamówione zostały time atac xc 6 pozdrawiam fisch60.

Temat do zamknięcia.

Napisano

mosiężne bloki natomiast umieraja szybko
W tym roku po 2 latach katowania wymieniłem na nowe ale na poprzednich ten sezon przejechałbym bez problemu,więc pytam gdzie ta szybka śmierć bloków? Podaj przykład opatrzony zdjęciem  
Napisano

kupilem w  kwietniu przed startem w Miekini pedaly time xc2 - do pazdziernika stuknelo z 7000 km , podczas dynamicznej jazdy ,  gdy pojawiły sie jakies korzenie  czy nawet zjazd/wjazd na krawęznik  przy ok 35 km/h kilka razy  but sie wypinał z pedała. Nie chce myślec co by sie stało na zjezdzie w góach przy 50-60 km/h.

Zdjęcia nie mam bo sprzedalem bloki razem z pedałami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...