.PaVLo. Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Witam. Dzisiaj w końcu przyszła opona Shwalbe Insider (26x1.35) i mogłem pierwszy raz wypróbować nowy trenażer Elite Novo Force. W sumie pojeździłem 45 minut i odstawiłem cały sprzęt ale coś mnie tknęło postanowiłem sprawdzić rolkę i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem takie coś czy tak ma być przez pierwsze treningi a potem się uspokoi ?. Na zdjęciu widać jak opona jest dociśnięta, ale może zbyt małą powierzchnią pracuje i trzeba mocniej docisnąć?, ciśnienie to około 4Bar, opona z tego co oglądałem to nie jest kierunkowa. Uprzedzam też pytanie czy hamowałem, NIE, nawet tarczy specjalnie nie montowałem aby przez przypadek tego nie zrobić.
mtbikeer Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Wszytko jest OK, u mnie to samo było. Opona musi się "dotrzeć" później już nie będzie tego.
ulek93 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 U mnie nigdy nie było żadnego pyłku. Testowałem na wszelkich rodzajach opon, jedyną różnicą była emisja hałasu. Pokombinuj z docisnięciem opony.
.PaVLo. Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Zmniejszyłem ciśnienie w oponie i mocniej ją docisnąłem i opiłki znacznie się zmniejszyły, niestety nie mogłem wcześniej tego napisać bo jeden nadgorliwy mod mnie zablokował.
mklos1 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Nie masz problemu ze ślizganiem się opony podczas przyspieszania?
.PaVLo. Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Zmniejszyłem ciśnienie z 4.5 do ~3.0, ale nie próbowałem nagłego przyspieszenia, po prostu kręcę równo na dwóch najcięższych oporach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.