graphia Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Cześć. Macie może jakieś namiary na dobrego tapicera który podejmie się zdarcia starej skóry i obicie na nowo mojego siodła? Wszystko z nim ok prócz pękającego obicia. Może znacie kogoś, polecacie kogoś kto wykonuje tego typu usługi?
lyndowss Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Co to za siodełko? Najlepiej wrzuć zdjęcia. Jeżeli to współczesne siodełko to kup nowe, bo operacja regeneracja się nie opłaca. Jeżeli stare i jakieś zabytkowe etc. to szukaj zakładów garbarskich, albo tapicera samochodowego. Tylko dobrego fachowca, który się tego podejmie i zrobi to od A do Z zgodnie ze sztuką.
graphia Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Napisano 4 Grudnia 2014 Siodło z tych nowoczesnych. Jakiś Specialized trekkingowy. Siodło bardzo wygodne i trochę mi szkoda sie z nim rozstawać :/
lyndowss Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Jeżeli Ci tak bardzo pasowało to kup drugie takie samo. Ja tak zrobiłem ze swoim. Tak w ogóle zależy jeszcze gdzie się drze siodełko, bo ja z pęknięciami jeździłem ponad rok i nie postępowało to w oszalałym tępię. Pokaż zdjęcia jeżeli nie możesz odczytać modelu. Ktoś na pewno będzie wiedział co to za model.
Mod Team adamos Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 Zaraz tam wyrzuć albo kup sobie nowe. Też mi porada.@graphiaJa tak dokładnie się nie znam, i nie wiem czy da radę siodło uratować, ale przygotuj fotki i podpytaj przez PW kolegę anarchy. On dłubał już przy niejednym, więc podpowie co i jak.To jego robótka.
Kekacz Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 1,5 roku temu szukałem lokalnie kogoś, kto obiłby mi nową skórą siodełko Selle Italia Turbo. Jak człowiek z zakładu tapicerskiego krzyknął mi 200 zł to od razu poszukałem czegoś innego na allegro. Piszę to abyś wiedział z czym się liczyć.
Mod Team adamos Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 Cena zależy od użytego materiału, ale 2 stówy, to rzeczywiście wydaje się być dużo. Kolega robił kiedyś, jednak sporo większe siodło motocyklowe za 150PLN.
siimon Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Pokaż to siodełko najpierw to pomyślimy Pewnie da się odratować nie dużym kosztem. Tu, co prawda siodełko o zupełnie innej budowie ale koszt to około 30zł, nie licząc poświęconego czasu. Skóra oczywiście naturalna.
graphia Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Napisano 4 Grudnia 2014 Dzięki za dyskusję. Jutro zrobię kilka zdjęć i wrzucę w temat. Zaczepiłem też kolegę anarchy który ma jako takie doświadczenie w tym temacie siimon dzięki - odezwij się gdy wrzucę to zdjęcia siodełka... może będziesz miał jakis pomysł
graphia Napisano 9 Maja 2015 Autor Napisano 9 Maja 2015 Wracam do tematu. Wciąż mam siodło na którym mi się świetnie siedziało, ale poszycie się już nieco popruło. Czy jest ktoś kto mi to zrobi?
Mod Team Odi Napisano 10 Maja 2015 Mod Team Napisano 10 Maja 2015 Wiele osóba na innym forum chwaliło ich usługi, zapytaj czy się podejmą. http://tapicerki.carsdream.com/index.php/pl/page/8
graphia Napisano 11 Maja 2015 Autor Napisano 11 Maja 2015 Ale chwaliło pewnie usługi obszywania kierownic samochodowych?
Mod Team Odi Napisano 12 Maja 2015 Mod Team Napisano 12 Maja 2015 Ogólnie elementów tapicerki samochodowej. A nie wydaje mi się, żeby siodło było bardziej skomplikowane w obszyciu. Pytanie tylko czy będą chcieli się podjąć i czy będzie to opłacalne.
yotomeczek Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Obszycie kierownicy samochodowej skórą to koszt w okolicach 200zł. Jest to na pewno prostsza robota od obszycia siodła...
AciaQueen Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 A moje nie ze skóry a z materiału, ktoś z was wie, czy to plastikowe da się odgiąć od siodła czy wciskać materiał pod spód z klejem? siodło wyglądało tak: teraz już wyczyszczone czeka na swój nowy materiał, tylko z tym plastikiem mam problem bo oryginalnie materiał był wciągnięty pod niego a to wygląda jak część zintegrowana na zawsze po obłożeniu już materiałem. W sieci bardzo dużo informacji jak to zrobić z siodłami ze skóry ale z materiałem tak dużo już nie ma a poza tym najczęściej obszywane są proste siodła bez dodatkowych elementów jak w tym przypadku:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.