Skocz do zawartości

[siodło] nowe obicie siodła

graphia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Macie może jakieś namiary na dobrego tapicera który podejmie się zdarcia starej skóry i obicie na nowo mojego siodła? Wszystko z nim ok prócz pękającego obicia. Może znacie kogoś, polecacie kogoś kto wykonuje tego typu usługi?

Napisano

Co to za siodełko? Najlepiej wrzuć zdjęcia. Jeżeli to współczesne siodełko to kup nowe, bo operacja regeneracja się nie opłaca. Jeżeli stare i jakieś zabytkowe etc. to szukaj zakładów garbarskich, albo tapicera samochodowego. Tylko dobrego fachowca, który się tego podejmie i zrobi to od A do Z zgodnie ze sztuką.

Napisano

Siodło z tych nowoczesnych. Jakiś Specialized trekkingowy. Siodło bardzo wygodne i trochę mi szkoda sie z nim rozstawać :/

Napisano

Jeżeli Ci tak bardzo pasowało to kup drugie takie samo. Ja tak zrobiłem ze swoim. Tak w ogóle zależy jeszcze gdzie się drze siodełko, bo ja z pęknięciami jeździłem ponad rok i nie postępowało to w oszalałym tępię. Pokaż zdjęcia jeżeli nie możesz odczytać modelu. Ktoś na pewno będzie wiedział co to za model.

• Mod Team
Napisano

Zaraz tam wyrzuć albo kup sobie nowe. Też mi porada.

@graphia

Ja tak dokładnie się nie znam, i nie wiem czy da radę siodło uratować, ale przygotuj fotki i podpytaj przez PW kolegę anarchy. On dłubał już przy niejednym, więc podpowie co i jak.

To jego robótka.

Napisano

1,5 roku temu szukałem lokalnie kogoś, kto obiłby mi nową skórą siodełko Selle Italia Turbo. Jak człowiek z zakładu tapicerskiego krzyknął mi 200 zł to od razu poszukałem czegoś innego na allegro. Piszę to abyś wiedział z czym się liczyć.

• Mod Team
Napisano

Cena zależy od użytego materiału, ale 2 stówy, to rzeczywiście wydaje się być dużo. Kolega robił kiedyś, jednak sporo większe siodło motocyklowe za 150PLN.

Napisano

Pokaż to siodełko najpierw to pomyślimy ;) Pewnie da się odratować nie dużym kosztem.

Tu, co prawda siodełko o zupełnie innej budowie ale koszt to około 30zł, nie licząc poświęconego czasu. Skóra oczywiście naturalna. 

Napisano

Dzięki za dyskusję. :) Jutro zrobię kilka zdjęć i wrzucę w temat. Zaczepiłem też kolegę anarchy który ma jako takie doświadczenie w tym temacie :) siimon dzięki - odezwij się gdy wrzucę to zdjęcia siodełka... może będziesz miał jakis pomysł 

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Wracam do tematu. Wciąż mam siodło na którym mi się świetnie siedziało, ale poszycie się już nieco popruło. Czy jest ktoś kto mi to zrobi? 

• Mod Team
Napisano

Ogólnie elementów tapicerki samochodowej. A nie wydaje mi się, żeby siodło było bardziej skomplikowane w obszyciu. Pytanie tylko czy będą chcieli się podjąć i czy będzie to opłacalne.

• 2 miesiące temu...
Napisano

A moje nie ze skóry a z materiału, ktoś z was wie, czy to plastikowe da się odgiąć od siodła czy wciskać materiał pod spód z klejem? 

4bd93aa4a6017604cda684e91fb3d2e5.jpg

siodło wyglądało tak:

09b1514a03a97129a25e397a8689ce4b.jpg

teraz już wyczyszczone czeka na swój nowy materiał, tylko z tym plastikiem mam problem bo oryginalnie materiał był wciągnięty pod niego a to wygląda jak część zintegrowana na zawsze po obłożeniu już materiałem. W sieci bardzo dużo informacji jak to zrobić z siodłami ze skóry ale z materiałem tak dużo już nie ma a poza tym najczęściej obszywane są proste siodła bez dodatkowych elementów jak w tym przypadku:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...