Skocz do zawartości

[korba] Shimano Sora- dziwny element na osi.

jacus1994

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Kilka dni temu kupiłem szosówkę, jako uzupełnienie treningu, a miała być tania więc trafiło na Btwina Triban 500. Dzieciaka rowery naprawiałem, później składałem, generalnie wszystko robiłem, tylko że w Mtb. Jest to moja pierwsza szosówka i nigdy czegoś takiego nie widziałem, od razu przykuło to moją uwagę dziwny element na osi pomiędzy korbą(prawą, z blatami) a miską, tak jakby podkładki, jedna cienka lecz ma większą średnicę(da się ją ściągnąć) druga grubsza mniejszej średnicy.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest i do czego to służy? W żadnej innej korbie ze sztywną osią nic takiego nie miałem.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli korba jest ze zintegrowaną osią A sora taka jest, to sa to standardowe podkładki pod miskę suportową. Służą do ustalania prawidłowej odległości korby od ramy.

Napisano

Nie są to podkładki pod suport bo mufa ma 73mm, to jest coś takiego jak Rulez napisał. Więc według instrukcji wszystko się zgadza, bo przez chwile myślałem że decathlon wcisnął do roweru pierwszą lepszą korbę, a podkładki dali żeby się nie ruszało na zasadzie "będzie pan zadowolony".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...