Skocz do zawartości

[ zawór ciśnienia amortyzatora ] problem w znalezieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chcesz w amortyzatorze wymienić? bo moze wystarczy wymienić sam wkład?

Napisano

Poszukałem i ciężko o zamiennik.
Spytaj w harfa-harryson.

Albo jak się nie uda to idź do zakładu ślusarskiego, myślę, że nie będzie problemem dorobienie takiego

Napisano

Zaraz, zaraz, czy ja dobrze widzę, ze ten element ma taki sam, prawy gwint M8x0,75 po obu stronach?

Jeśli tak, to ja nie widzę problemu z naprawą...
Zdobyć dętkę z długim wentylem AV i dwie nakrętki sześciokątne M8x0,75 niskie, podkładkę śr. wew. 8 gr. 0,5-0,7mm, na wentylu zrobić w jednym miejscu rowek na oring (zebrać gwint na długości ok 1mm, z braku tokarki chwycić wiertarką i obtoczyć pilnikiem), następnie do tego miejsca dokręcić nakrętkę, skontrować drugą, i będzie działać, za mniej niż 10zł.

Napisano

Niestety nie widzę gotowych rozwiązań innych niż dedykowany zawór.

Może połazić po większych serwisach w większych miastach, może mają takie z wymian zepsutych widelców...

Nie wiem z czego zrobiony jest korek, ale ślusarsko powinno dać się to rozwiązać przez rozwiercenie, nagwintowanie drobnozwojem i wkręcenie tulei z kołnierzem i rowkiem pod oring gwintowanej wewnętrznie na M8x0,75, w tuleję już zwykły schrader. Ale jesli ktoś nie ma dostępu do narzędzi lub znajomego który to zrobi, może nie opłacać się tego gdzieś zlecać (o ile gdzieś by w ogóle przyjęli takie zamówienie). To raczej ostateczne wyjście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...