copone Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Witajcie, jako ,że niektórzy mają fajne nicki , które dla mnie są tajemnicze do rozszyfrowania - założyłem ten temat. Może się skusicie, żeby tu coś skrobnąć. Zacznę od siebie, jako ,że niektórzy przekręcają mój na capone - wyjaśniam skąd się wziął copone. Otóż prawie ćwierć wieku temu kiedy jeszcze w komputerach nie było polskich znaków trzeba było sobie radzić Jako że nazywano mnie kapłan - cop (kap) i one (łan) przekształciło się w copone (kapłan) .Później został po prostu copone przez c. I już , Jakby co to nie od Al Capone powstałem i tyle . taka historyjka. Jestem ciekaw waszych
Te1000 Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 "Te" od Tomek a "1000" bo tak I kojarzy mi się z T1000 z jednego z moich ulubionych w dzieciństwie filmów który każdy zna
ugupu Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Ugupu od postaci "Ptaszka Ugupu" z opowiadania Mrożka pod tymże tytułem. A dlaczego? Niech ten kto chce sięgnie do źródła i przeczyta opowiadanie. I niech sobie je zrozumie po swojemu.
zgodny Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 zgodny od mojego nazwiska Zgodzaj, i tak zostało od dziecka
benek196 Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 benek - bo tak na mnie większość znajomych mówi, a 196 - tak zaproponował mi jakiś portal przy tworzeniu maila
tobo Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Dwie pierwsze litery mojego imienia i nazwiska. Siem mi wydawa że temat o takiej treści był już?....
Sansei6 Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Sensei - dawne czasy kolega jeszcze w liceum tak mi nadał.. mozę od medytacji, moze od opanowania... od ciosów karate hehe Dłuuuuga historia... nawet wszystkiego nie pamiętam ale jakostak mi sieutrwaliło... i w wielu miejscach jak znajdziecie ten nick i tak "specyficznie" pisany właśnie, nie koniecznie z "6".. to spora szansa, ze to ja ... a "6", bo chyba musiałem... a to mój ulubiony numer
Gość Goral96 Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Góral, bo taką mam ksywę od zawsze
Mr. Dry Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Mnie jakieś ćwierć wieku temu jeszcze w podstawówce zaczęli wołać Suchy. Trochę później zacząłem interesować się sceną PC a że tam wielu miało ksywki z angielska to i swoją przetłumaczyłem. Na początku było MC a później zmieniłem na Mr i tak do dziś. W sumie to mam jeszcze jedną ale to na YT
Gromosmok Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Siem mi wydawa że temat o takiej treści był już?.... http://www.forumrowerowe.org/topic/56883-nick-skad-sie-wzial/
copone Napisano 20 Października 2014 Autor Napisano 20 Października 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/56883-nick-skad-sie-wzial/Po tylu latach od tamtego tematu trudno było się dokopać, no cóż w kwestii modów jest co zrobią ( biję się w pierś, że nie sprawdziłem) z tematem - zresztą ciekawym.
ugupu Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Połączyć może oba tematy? Albo zostawić oba as is.
mklos1 Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Mój nick to login z poczty studenckiej. Pochodzi od imienia i nazwiska, więc nic wyszukanego. Jednak już z "1" wiąże się dość ciekawa historia, przez którą się przywiązałem do tego login'u. Wszyscy w grupie studenckiej mieli loginy bez cyfry. Jako jedyny ją posiadałem, ale nie wiedziałem dlaczego. Okazało się po kilku latach, że jeden mklos już na uczelni nie tylko był, ale jest (na chwilę, gdy się dowiedziałem skąd "1")... Trochę starszy ode mnie, studiował w tym samym instytucie co ja, tylko na innej specjalności i co najciekawsze mieszka(ł) kilka ulic ode mnie. A dowiedziałem się, kiedy ktoś jego przesyłkę przyniósł do mojego zakładu, myśląc, że on to ja.
Mod Team durnykot Napisano 21 Października 2014 Mod Team Napisano 21 Października 2014 Połączyć może oba tematy? Albo zostawić oba as is. Tamten jest w archiwum i niech tam zostanie.
AlfaLupi Napisano 24 Października 2014 Napisano 24 Października 2014 Alfa Lupi - to najjaśniejsza gwiazda w gwiazdozbiorze Wilka.Bo lubię wilki, a kiedyś interesowałam się astronomią i lubię też gwieździste niebo.Zazwyczaj mam na forach wilcze nicki i avatary. Miłośniczka nieskrępowanej wolności na łonie natury... Mówię o jeździe rowerem przez las.
Esterkaa Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Podoba mi się imię Estera, poza tym fascynuje mnie kultura żydowska. Tak poza tym to jestem Aleksandra
GorskiSeba Napisano 28 Października 2014 Napisano 28 Października 2014 Gorski - bo Górski się nazywam. Seba - bo Sebastian mam na imię. Prosty jestem.
1415chris Napisano 28 Października 2014 Napisano 28 Października 2014 W Polsce, jak widać sezon ogórkowy już w pełni. ..
Pinio46 Napisano 29 Października 2014 Napisano 29 Października 2014 Dobra tera jaPinio bo była kiedyś taka bajka o słoniu(słoń miał na imię Dominik, jego koleżka Pinio) i podobno wglądałem za młodu jak ten koleś z kreskówki A 46 od 9-cio krotnego mistrza świata w wyścigach motocyklowych, bo większość nicków Pinio jest już zajęta
Esterkaa Napisano 30 Października 2014 Napisano 30 Października 2014 Ssacz tak przykozaczył że aż go zbanowali
Mod Team michuuu Napisano 30 Października 2014 Mod Team Napisano 30 Października 2014 Ssacz tak przykozaczył Kozaczenie z prostactwem pomyliłaś.
djzatorze Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 No dobra, zebrałem się. Mój nick ma już około 9-10 lat. Pochodzi on od miejsca zamieszkania, ale nie będę się chwalił dokładną lokalizacją. Dwie pierwsze literki wzięły się z faktu, iż dawno temu próbowałem sił w produkcji muzycznej. Nie mam z nią jednak od dawna nic wspólnego, ale za to zaczynam mieć ostatnio kontakt z dirt jumpingiem więc można nick pod to podciągnąć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.