Skocz do zawartości

[Nick] Etymologia waszego nicka

copone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

jako ,że niektórzy mają fajne nicki , które dla mnie są tajemnicze do rozszyfrowania - założyłem ten temat.

Może się skusicie, żeby tu coś skrobnąć.

Zacznę od siebie, jako ,że niektórzy przekręcają mój na capone - wyjaśniam skąd się wziął copone.

Otóż prawie ćwierć wieku temu kiedy jeszcze w komputerach nie było polskich znaków trzeba było sobie radzić ;)

Jako że nazywano mnie kapłan - cop (kap) i one (łan) przekształciło się w copone (kapłan) .Później został po prostu copone przez c.

I już , Jakby co to nie od Al Capone powstałem i tyle . taka historyjka.

Jestem ciekaw waszych 

Napisano

Ugupu od postaci "Ptaszka Ugupu" z opowiadania Mrożka pod tymże tytułem. A dlaczego? Niech ten kto chce sięgnie do źródła i przeczyta opowiadanie. I niech sobie je zrozumie po swojemu.

Napisano

Sensei - dawne czasy kolega jeszcze w liceum tak mi nadał.. mozę od medytacji, moze od opanowania... od ciosów karate hehe ;) Dłuuuuga historia... nawet wszystkiego nie pamiętam ale jakostak mi sieutrwaliło... i w wielu miejscach jak znajdziecie ten nick i tak "specyficznie" pisany właśnie, nie koniecznie z "6".. to spora szansa, ze to ja ;) ... a "6", bo chyba musiałem... a to mój ulubiony numer ;) 

Napisano

Mnie jakieś ćwierć wieku temu jeszcze w podstawówce zaczęli wołać Suchy. Trochę później zacząłem interesować się sceną PC a że tam wielu miało ksywki z angielska to i swoją przetłumaczyłem. Na początku było MC a później zmieniłem na Mr i tak do dziś. W sumie to mam jeszcze jedną ale to na YT

Napisano

Mój nick to login z poczty studenckiej. Pochodzi od imienia i nazwiska, więc nic wyszukanego. Jednak już z "1" wiąże się dość ciekawa historia, przez którą się przywiązałem do tego login'u. Wszyscy w grupie studenckiej mieli loginy bez cyfry. Jako jedyny ją posiadałem, ale nie wiedziałem dlaczego. Okazało się po kilku latach, że jeden mklos już na uczelni nie tylko był, ale jest (na chwilę, gdy się dowiedziałem skąd "1")... Trochę starszy ode mnie, studiował w tym samym instytucie co ja, tylko na innej specjalności i co najciekawsze mieszka(ł) kilka ulic ode mnie. A dowiedziałem się, kiedy ktoś jego przesyłkę przyniósł do mojego zakładu, myśląc, że on to ja.

Napisano

Alfa Lupi - to najjaśniejsza gwiazda w gwiazdozbiorze Wilka.
Bo lubię wilki, a kiedyś interesowałam się astronomią i lubię też gwieździste niebo.
Zazwyczaj mam na forach wilcze nicki i avatary. Miłośniczka nieskrępowanej wolności na łonie natury... Mówię o jeździe rowerem przez las. ;)

Napisano

Dobra tera ja
Pinio bo była kiedyś taka bajka o słoniu(słoń miał na imię Dominik, jego koleżka Pinio) i podobno wglądałem za młodu jak ten koleś z kreskówki

A 46 od 9-cio krotnego mistrza świata w wyścigach motocyklowych, bo większość nicków Pinio jest już zajęta :woot:

Napisano

No dobra, zebrałem się. Mój nick ma już około 9-10 lat. Pochodzi on od miejsca zamieszkania, ale nie będę się chwalił dokładną lokalizacją. Dwie pierwsze literki wzięły się z faktu, iż dawno temu próbowałem sił w produkcji muzycznej. Nie mam z nią jednak od dawna nic wspólnego, ale za to zaczynam mieć ostatnio kontakt z dirt jumpingiem więc można nick pod to podciągnąć :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...