Skocz do zawartości

[klocki hamulcowe] do 35zł/4szt pod vki - jakie do szybkiej gorskiej jazdy?

krystuss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedys jeździlem na Corratec'ach - bardzo dobrze hamowaly (szare) ale szybko zjadały obręcz.

Maja to byc klocki czy moga okładziny ? U Arnika kupilem okladziny BBB za bodaj 28zł/4szt i jestem z nich bardzo zadowolony :] bynajmniej bylem, teraz z przodu u mam tarcze a z tyłu nadal sie swietnie spisuja :)

Napisano

klocki ktore podales w linku z allegro sa bardzo dobre i mozesz je smialo brac, minimalna wada tych klockow jest to ze sa stosunkowo miekkie (co nie oznacza ze zle hamuja, wrecz przeciwnie) i to ze lubia czasem zapiszczec jak sie konczy hamowanie lub gdy sie hamuje z bardzo malej predkosci, ale ten pisk nie jest uciazliwy ( ze wszystkich piskow jakie slyszalem ktore wydawaly hamulce ten mi sie najbardziej podoba) <_< <_< ogolnie polecam, swietne klocki.

Napisano

Ja polecam Acory - niestety nei wiem dokładnie, co to za model - ok. 30PLN/4 szt. Są dość twarde i minie toprhcę czasu, zanim ułożą się do obręczy (za to wolno się zużywają! Ja na jednytm komplecie zrobiłem ponad 4500 i nadal śmigają!), ale hamują świetnie.

Napisano

Kupilem sobie corratec'i

http://www.allegro.pl/item115600215_klocki...nkowe_wawa.html

mysle ze powinny troszku wytrzymac.

Xsystoff mam jeszcze komplet prawie nowych klockow niewiem jakie ale sa fabrycznie montowane przy Avidach SD3 i chodza calkiem dobrze. do tego mam jeszcze jakis komplet w stanie dobrych ze starych v'ek. Jak sie zetra to sie najwyzej kupi jakis komplet w Austrii albo Niemczech :033: poki co to juz z kasa cieniutko najwyzej bede pietą hamowal :D

• Mod Team
Napisano

Corrateci miałem i są bardzo dobre. Ostatnio brat kupił je w rowerowym za 21zł więc Allegro nie zawsze się opłaca. Spotkałem też ostatnio klocki firmy SNG z wymiennymi okładzinami za 16zł (na 1 koło) i wyglądały nieźle.

Napisano

Odi to masz jakis tani sklep bo ja za te Corratec'i dalem trzy dychy :035: a te SNG to tez widzialem o ile sie nie myle za 21/kolo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...