krystuss Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 jak w temacie jakie modele klockow proponujecie do ok 35zl/4szt. chce je kupic jako zapas w alpy jak mi sie podstawowe zetra (seryjne klocki w SD3 ) nie powiem dobre klocki zastanawialem sie nad jakims modelem Corrateca albo czyms takim ale nic nie wiem o tych klockach :\ moze ktos z was je uzytkuje juz? http://www.allegro.pl/item113274347_klocki..._3cc_nowe_.html Pozdrower
jo_jacek Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Kiedys jeździlem na Corratec'ach - bardzo dobrze hamowaly (szare) ale szybko zjadały obręcz. Maja to byc klocki czy moga okładziny ? U Arnika kupilem okladziny BBB za bodaj 28zł/4szt i jestem z nich bardzo zadowolony :] bynajmniej bylem, teraz z przodu u mam tarcze a z tyłu nadal sie swietnie spisuja
krystuss Napisano 10 Lipca 2006 Autor Napisano 10 Lipca 2006 Maja to byc klocki czy moga okładziny ? klocki
neo6 Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 klocki ktore podales w linku z allegro sa bardzo dobre i mozesz je smialo brac, minimalna wada tych klockow jest to ze sa stosunkowo miekkie (co nie oznacza ze zle hamuja, wrecz przeciwnie) i to ze lubia czasem zapiszczec jak sie konczy hamowanie lub gdy sie hamuje z bardzo malej predkosci, ale ten pisk nie jest uciazliwy ( ze wszystkich piskow jakie slyszalem ktore wydawaly hamulce ten mi sie najbardziej podoba) <_< ogolnie polecam, swietne klocki.
MrJ Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Ja polecam Acory - niestety nei wiem dokładnie, co to za model - ok. 30PLN/4 szt. Są dość twarde i minie toprhcę czasu, zanim ułożą się do obręczy (za to wolno się zużywają! Ja na jednytm komplecie zrobiłem ponad 4500 i nadal śmigają!), ale hamują świetnie.
Xsystoff Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Jak jedziesz w Alpy na dluzej, to kup sobie reklamowke zapasowych klockow :wink: 20 kilometrow zjazdu i komplecik do kosza.
Mody Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Dobre sa JAGWIRE (zielone) Ale one juz sa troszke drozsze ,ale warto je kupic
krystuss Napisano 14 Lipca 2006 Autor Napisano 14 Lipca 2006 Kupilem sobie corratec'i http://www.allegro.pl/item115600215_klocki...nkowe_wawa.html mysle ze powinny troszku wytrzymac. Xsystoff mam jeszcze komplet prawie nowych klockow niewiem jakie ale sa fabrycznie montowane przy Avidach SD3 i chodza calkiem dobrze. do tego mam jeszcze jakis komplet w stanie dobrych ze starych v'ek. Jak sie zetra to sie najwyzej kupi jakis komplet w Austrii albo Niemczech poki co to juz z kasa cieniutko najwyzej bede pietą hamowal
Mod Team Odi Napisano 14 Lipca 2006 Mod Team Napisano 14 Lipca 2006 Corrateci miałem i są bardzo dobre. Ostatnio brat kupił je w rowerowym za 21zł więc Allegro nie zawsze się opłaca. Spotkałem też ostatnio klocki firmy SNG z wymiennymi okładzinami za 16zł (na 1 koło) i wyglądały nieźle.
krystuss Napisano 14 Lipca 2006 Autor Napisano 14 Lipca 2006 Odi to masz jakis tani sklep bo ja za te Corratec'i dalem trzy dychy :035: a te SNG to tez widzialem o ile sie nie myle za 21/kolo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.