Skocz do zawartości

[Porównanie ?] MARZOCCHI Marathon LR i SR Epicon

talento259

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z mojej wiedzy bardziej ci polecam tego Epicona RLRC X1 bo jest lżejszy, a oprócz tego ma rury goleniowe anadowane złotawe, zaś marzocchi ma golenie stalowe chromowe.  Ponadto Epicon ma kompresje oraz blokadę na manetce a marzocchi tylko blokadę na goleni. Także sie różnią koroną bo epicon ma HOOLOW co powoduje spadek w wadze

Napisano

Chyba się strasznie napaliłeś na tego Marcoka, nieprawdaż? ;)

Dla mnie on też nie wygląda na wideł lepszej klasy, tyle że będziesz miał logo Marzocchi.

Jak wybierałem niedawno coś dla siebie widziałem Corsę SL rocznik bodajże 2013 za ~1200zł, może cos staniała od tego czasu.

Napisano

@up Pamięta :) Nie napaliłem się na Marzzochi tylko chodzi mi o porównanie pracy obu widelców.

A jakie jeszcze widełki byście oprócz tego Epicona (nie jest już produkowany pod 9mm) i Marz polecili do około MAX 800zł?

• Mod Team
Napisano

Jeżeli chodzi o porównanie chrom i teflon to to drugie wygrywa. Chrom odwdzięczy sie niezwykle trwałą powłoką ale przeciętnymi właściwościami ślizgowymi. Tez bym pewnie na epicona postawił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...