6franek Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Witam! Jako, że mój rower swoje przejechał, a napęd jest z powodu moich zaniedbań aktualnie w dramatycznym stanie - postanowiłem, że wreszcie wezmę się za to i wszystko wymienię. Wszystko, czyli kaseta, łańcuch, korba, manetki i (chyba)przerzutka przednia. Przerzutkę tylną mam w dobrym stanie Shimano SLX, tak więc zamierzam ją zostawić. Jeśli chodzi o cenę, to chodzi o to, żeby złożyć coś porządnego, ale jednocześnie, żeby nie było zbyt drogie, tak więc myślałem o Deore lub niżej. Obecnie z przodu posiadam SR Suntour PFF 44x32x22, a z tyłu kasetę 8s Shimano. I teraz pojawia się pytanie, co wybrać teraz. Jeżdżę głównie XC, po płaskim mazowszu, sporo po asfalcie i często brakowało mi 9ki czy 10ki z tyłu. Natomiast z przodu najmniejszy blat wykorzystywałem bardzo sporadycznie. Tak więc co wybrać teraz? Nie chciałbym przepłacić, a jednocześnie mieć dobry sprzęt, na którym dużo przejadę. Z góry dzięki za pomoc!
Mod Team Puklus Napisano 5 Października 2014 Mod Team Napisano 5 Października 2014 sporo po asfalcie i często brakowało mi 9ki czy 10ki z tyłu. Nie łapie jak mogło ci brakować biegów ? wolnobieg masz? http://www.forumrowerowe.org/topic/122125-napedwymiana-napedu-w-kilku-zakresach-cenowych-od-6-do-10s-aktualizacja-240214/
tobo Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 a z tyłu kasetę 8s Shimano. I teraz pojawia się pytanie, co wybrać teraz. Jeżdżę głównie XC, po płaskim mazowszu, sporo po asfalcie i często brakowało mi 9ki czy 10ki z tyłu. W kasecie 9/10 rzędow nadal będziesz miał najmniejszą koronkę taką jak w 8mce.
beskid Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Tak więc co wybrać teraz? Nie chciałbym przepłacić, a jednocześnie mieć dobry sprzęt, na którym dużo przejadę. Jak brakowało to na takie warunki korba z blatem 48T bo raczej z prześwitem nie będzie tragedii. Na kasecie jak już wspomniano nic a nic nie ugrasz.
Mod Team Puklus Napisano 6 Października 2014 Mod Team Napisano 6 Października 2014 Chyba ze autor sądził ze dodatkowe biegi coś wnoszą nowego, nie nic, niestety zmienia sie tylko płynność zmiany i tyle
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.