Skocz do zawartości

[koła] kupię lekkie koła do xc 26"

rkopec16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kolega szuka składaków ? To mam też za 300zł komplet kół Dt swiss , obręcze xr4.1 , piasty Onyx  ( DT swiss ) , szprychy to też Dt swiss ale nie pamiętam już modelu . Pozdr. 

• 3 tygodnie później...
Napisano

a wg mnie nie :) preferuję markę dt

więc podsumowując:

-do 1600g
-pod kasete, tarcze (najlepiej 6śr.)
-cena zależna od kół, nie więcej jak 850zł
-26er, oś 9mm

-najlepiej piasty i obręcze dt

Napisano

Dziś użytkownik allegro "firmalizard" obiecał ze wystawi kola ważące nie całe 1400 gram nowe zaplatane u Daveo, piasty srebrne dt350 i 240, obręcze xr 350 i szprychy pillar. Czekam na cenę. PZDR

Napisano

Cl ma same plusy, adaptery nie są drogie, piasty na cl są lżejsze, wymiana tarcz jest szybka i przyjemna, wagowo wychodzi ostatecznie lżej, szybciej, tarcza trzymana jest lepiej, nie luzują się śrubki.

Kiedyś to przerabiałem, nie wrócę do śrubek. ;p

Napisano

wiem, że cl lepszy, aczkolwiek mam dobre tarcze i dodatkowy koszt związany ich wymianą nie wchodzi grę, a adaptery zaś też kosztują i ważą 

Napisano

wg PDFa na stronie shimano: XTR 160mm 126g. Ashima 160mm waży 84g+6g śrubki daje 90g. 126-90=36g zysku/koło. A jak wiadomo ashima 85g wcale do najlżejszych seryjnych tarcz nie należy, a XTR to high end... No ale nie ma co nabijać offtopu. Szczególnie, że z takimi wymaganiami to ten wątek i tak będzie forumowym tasiemcem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...