Skocz do zawartości

[opona] do trenażera dedykowana czy może zwykła?

michalekD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zakupiłem trenażer na długie jesienno/zimowe wieczory i zastanawiam się na kupnem opony do trenażera.

wiem że ta dedykowana zużywa się bardzo powoli i nie hałasuje tak jak ta normalna. A czy nie można by używać jakiejś skapciałej oponki szosowej??? i w trakcie używania trenażera ze 2 takie wykończyć?

ma to sens czy inwestować w trenażerową?

P.S. a może ktoś z forumowiczów ma na sprzedaż oponkę do trenażera w rozsądnych pieniążkach??? tak do 40pln z przesyłką może?

Napisano

Różnica między oponą do trenażera a szosową polega nie tylko na hałasie, ale również na tym, że ta pierwsza się nie sypie i nie śmierdzi.  Wątpię przy okazji, żeby szosowa wytrzymała 2 lata.

Zdecydowanie lepiej wybrać trenażerową.

Napisano

Zawsze jeździłem na zwykłych oponach szosowych na trenażerku i nie było żadnych problemów. Dużego zużycia opon nie zauważyłem. Gumy na rolce nie było, prędzej srebrny osad z amelinium na oponie. Smród i spalona guma były tylko wtedy gdy rower wypiął mi się z trenażera :P

Z tym, że ja na trenażerze jeżdżę tylko wtedy kiedy na zewnątrz naprawdę się nie da. Ale przez całą zimę uzbiera się tego parę godzin.

Napisano

jak kol. wyżej napisał

cyt:"Zawsze jeździłem na zwykłych oponach szosowych na trenażerku i nie było żadnych problemów. Dużego zużycia opon nie zauważyłem. Gumy na rolce nie było"

zrobiłem ok 30h

pozdr

Napisano

Zawsze jeździłem na zwykłych oponach szosowych na trenażerku i nie było żadnych problemów

Do czasu aż kupiłem dedykowaną Taxca. I nie wiem czemu nie zrobiłem tego wcześniej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...