Skocz do zawartości

[kierownica] Jak dobrać kierownice?

Konradoss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To kierownica gięta, z angielskiego zwana rizer, średnica mocowania mostka 25,4, takiej musisz szukać.

Za bardzo ludzkie pieniądze możesz kupić aluminiową - dużo lżejszą.

Ps. post proszę wyrzucić, spóźniłem się :)

Napisano

Szczerze? Chciałbym tylko aby była wygodna, wytrzymała i w miarę nie żle wyglądała oraz nadawała się do stuntowania, wydaje mi się że ta spełnia wszystkie wymagania, nie myle się ? :)

Napisano

Zdjąłem taką kierownicę z kandsa maestro po 70 km więc jest praktycznie jak nówka - jeśli masz jak odebrać w Warszawie i byłbyś zainteresowany - pisz na priv.

Szerokość 600 mm.

Napisano

Szczerze? Chciałbym tylko aby była wygodna, wytrzymała i w miarę nie żle wyglądała oraz nadawała się do stuntowania, wydaje mi się że ta spełnia wszystkie wymagania, nie myle się ?

Żeby się do czego nadawała? 

Napisano

A od kiedy to rower przeznaczony do tego typu jazdy?.. Potem wszyscy narzekają że coś im się psuje, pęka, strzela i nie jeździ.. Kup sobie jakąś wyczynówkę i ujeżdżaj, bo na tym za długo nie pociągniesz przy takiej jeździe.

Napisano

Ee? Kross to połączenie sportowego roweru górskiego z lekkim rowerem turystycznym, więc myślę, że na takie coś rower powinnien pozwolić...

Napisano

Pierwsze słyszę że na rowerze crossowym jeździ się na kole, tzn. można jeździć na wszystkim, ale to akurat nie jest do tego przeznaczone.

Napisano

Ee? Kross to połączenie sportowego roweru górskiego z lekkim rowerem turystycznym, więc myślę, że na takie coś rower powinnien pozwolić...

Testuj, testuj, w szpitalu jest często bezproblemowy dostęp do netu, skrobniesz reckę po konkretnym dzwonie. 

Skoro potrzebujesz nową kierownicę to widocznie ten rower i jego części na to nie pozwoliły. 

Napisano

Nie, zniszczyłem tą kierownice przypadkowo i nie miało żadnego związku z stuntowaniem/trickami.

A z amortyzatorami jak już wspominałem w tamtym temacie, kupiłem rower z wersją bez amortyzatora.

Ludzie za szybko oceniacie, jesteście naprawdę dziwni. Wszyscy.

Napisano

To raczej Ty jesteś dziwny, ja jak i Koledzy z forum wyrazili tylko swoje opinie. Przeczytaj to co napisałem, piszesz tak jakby to był rower przeznaczony do akrobacji, a to tylko zwykły Lazaro..

Napisano

Ludzie za szybko oceniacie, jesteście naprawdę dziwni. Wszyscy.

Jesteśmy. Zrozumienia tu nie znajdziesz.  

Nie, zniszczyłem tą kierownice przypadkowo

Zrzuciłeś rower z balkonu?...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...