Skocz do zawartości

[2000-2500] Jaki MTB ?

Sliwa85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heja,

Rozmiar roweru idealnie dla mnie, mam taka sama ramę tylko, że obecnie na kołach 26.

Wzrost 186cm, jeżdzę po różnym terenie od asfaltu po lasy, pola łąki dlatego mtb według mnie najlepsze, nie muszę się zastanawiać tylko jadę gdzie chcę.

Ten co pokazałeś też niezły i koła 29, ale sprzętowo słabiej :)

Rowerem jeżdżę od 3 do 4 razy w tygodniu minimum 90 km.

Napisano

Co jest niby sprzętowo słabiej ? Cross ma lepszą tylko tylną przerzutkę - reszta równa lub gorsza  :teehee: w praktyce ta "lepszość" tylnej przerzutki nie będzie odczuwalna ponieważ rowery mają takie same manetki, za to odczuwalna będzie lepsza praca amortyzatora z roweru Silverback ...

Napisano

Zabiliście mi ćwieka :) raczej liczyłem na odpowiedź tak bierz kosa :) ale ok zdecydowałem się na silvera większe koła i po przeanalizowaniu moich tras będzie lepszy, a skoro te przerzutki lepsza grosza nie poczuję to po co mi deore, którego nie mogę wykorzystać, 

Podziękował Panowie 

Napisano

SLX to i tak średnio-wyższa półka, jak już chcesz się bawić w nazewnictwo to ta grupa zastąpiła dawniejsze Deore LX.

Mając do wyboru lepszy widelec kosztem "tylko" SLX zamiast XT nie widziałbym w tym żadnego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...