BeginnerMonter Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Siemka, Mam problem, ponieważ nie wiem które hamulce wybrać Formula C1 vs Avid Elixir 3 vs Promax Decipher ? Nie wiem jak się sprawują, prosiłbym o jakieś opinie na ich temat oraz pomoc w wyborze (zalety i wady). Niech każdy napisze coś chociaż o jednym z nich. W sezonie (kwiecień-wrzesień) pokonuję około 1000km. Z tego 15% to góry, 45% leśne drogi, 40% asfalt itp. PS: Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie Edytowane 1 Września 2014 przez BeginnerMonter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Zdecydowanie Formula C1 z tych wybranych . Siła całkiem fajna , modulacja bardzo fajna , w miarę bezobsługowe choć jak zjedziesz klocki do ok.połowy to trzeba dolać płynu do zbiorniczka wyrównawczego bo inaczej klamka łapie przy samej kierownicy. Jako nr 2 to avidy , to samo co nt formul c1 ale mniejsza modulacja , działanie bardziej zerojedynkowe , możliwa większa awaryjność ale brak konieczności dolewania płynu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 choć jak zjedziesz klocki do ok.połowy to trzeba dolać płynu do zbiorniczka wyrównawczego pierwsze słysze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 pierwsze słysze.. Miałem to jakiś czas temu na serwisie . Formula C1 z Mondrakera Factor R , stan klocków ok 50% może nieznacznie mniej , klamka łapała tuż przy kierownicy . Dolanie płynu do zbiorniczka wyrównawczego spowodowała że skok klamki znów był normalny i hamulec działa tak jak powinien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Może po prostu trafiła się taka felerna partia albo ktoś nie dolał płynu ? Edytowane 2 Września 2014 przez ska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Możliwe że były źle zalane choć to zdarzało się przy starszych avidach a nie formulkach . W każdym razie mówię jak było choć nie tajemnicą jest to że takie np. troche starsze R1 mają mały zbiorniczek wyrównawczy więc i tu może być tak samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Myślę że to była kwestia jednego przypadku bo jaki producent pozwoliłby sobie na zaprojektowanie tak małego zbiorniczka który byłby zbyt mały aby uzupełniać płyn w układzie z resztą dolewanie na oko też nie jest dobre bo jak później wsadzisz nowe klocki? Edytowane 2 Września 2014 przez ska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Patrz starsze roczniki Formula R1 . A po co ? Zawsze to kilka gram mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi