Emperor Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 Przy regulowaniu przerzutki przedniej zauważyłem że łańcuch ociera co jeden obrót. Przyjrzałem się i korba "bije" na boki, całkiem jak scentrowane koło. To bicie nie jest duże, może 1mm, i chcę się dowiedzieć czy można to jakoś naprawić? Jest to dość kłopotliwe, zwłaszcza gdy się chce idealnie wyregulować przerzutkę. Z góry dziękuje za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2014 Jeżłęi bije jedna zębatka to jest ona krzywa, jak wszystkie to prawdopodobnie korba luz suport ... jedną zębatkę można naprostować. Jak chcesz mieć pewność, zdejmij korbę i zakręć osią, jak będzie nawet minimalnie krzywa to to da sie odczuć.
Classified Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Na co ona jest mocowana? Problemu upatrywałbym w niedokręceniu korby ew zdeformowanym/wypracowanym mocowaniu (efekt niedokręcenia).
Mardrom Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Mocowań korb jest kilka rodzajów. Najlepiej jakbyś dał fotke albo jakiś model
Classified Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 No coś ty a ja myślałem ze jeden. Często problem pojawia isę przy kwadracie, co wynika zarówno z kształtu tego mocowania jak i z jego często sredniej jakości. Wielowypust obojętnie jakiej iteracji nie ma tych wad, jednakowoż musi byc dokręcony z odpowiednim momentem inaczej się luzuje i mamy pływanie. Natomiast jeżeli mamy tutaj coś ala hollowtech tj oś zespoloną z korbą, to kolega dokonał prawie niemożliwego i ją skrzywił
Emperor Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Napisano 31 Sierpnia 2014 Korba to sr suntour xct, mocowanie na kwadrat
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.