Skocz do zawartości

[Amortyzator] Reba Team RL czy bedzie pasowac?

gajutrw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zależy jakie masz stery teraz ?? możesz podrzucić link do redukcji??

ktores stery półzintegrowane fsa mają dolną miske z łożyskiem zewnętrznym 1 1/5

• Mod Team
Napisano

Dokonując pomiarów, znając wymiary rury i miski 1.5" można to określić. Mało jest ludzi co do tej ramy wsadzali taki widelec :P

Napisano

Musisz mieć średnicę osadzenia 44mm to raz. Dwa specjalne stery takie jak FSA Orbit ITA lub Cane Creek. O ile wiem już przestali robić takie patenty i bardzo ale to bardzo ciężko jest je dostać. Po trzecie jest to bardzo ryzykowny patent ze względu na osadzenie dolnego łożyska. Dlatego lepiej poszukać a jest to możliwe takiego widelca pod normalną sterówkę.

• Mod Team
Napisano

Z tego co ludzie pisali, mimo iż mieli dolne miski na 44 wsadzili miskę cane creeka 1.5" to rura  i tak nie weszła, może w główce była zwężka ... nie wiem. Jeżeli masz tam prosta rurę o średnicy 44mm, to powinno być ok, jak sie zwęża, trzeba zmierzyć ile . Najlepiej skombinuj kawałek rury 1.5" i ją tam wsadź, jak wejdzie, to znaczy ze na 99% powinno to działać.

Napisano

Ja bym sie tak nie napalal na ten widelec i tak jak radzi beskid poszukal czegos ze sterowka 1 1/8", moze tez pod sztywna os jak jestes z tych ciezszych zawodnikow ;)

Sa jeszcze takie widelce dostepne, choc trzeba poszukac. Sezon powoli sie konczy i beda tez wyprzedaze - moze upolujesz cos nowego i niekoniecznie RS.

Tak BTW jako koniecznie ten widelczyk ma byc, to sprawdz jeszcze czy dlugosc sterowki Ci bedzie pasowac.

Napisano

Hm i wlasnie ciezki to jest temat.

Zdania sa podzielone, jedni zakladaja, drudzy odradzaja.

A w sumie ta Rebe moge miec za 900zl z dolnymi sterami i bieznia.

Myslalem tez o Magura Durin z DLO2, ale to juz troszke drozej.

• Mod Team
Napisano

grunt to czytanie ze zrozumieniem... chodziło mi o dodanie słowa "poproszę" po słowie kosz

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:
- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu
- podobny temat już istnieje
- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.

Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...