cyklon Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Panowie więc tak - 181 cm wzrostu, 85 kg wagi. Poszukuje rowerku dla początkującego - ale żeby już był na lata o ile jest to możliwe w tej cenie. Teren jazdy - mieszany. Głównie do pracy po asfalcie, ale dłuższe wycieczki krajowe też chciałbym zaliczać ( szosy, pola, rzadziej las ) Przy tym wzroście to chyba rama 21? nie będę śmigał po górach to chyba o jajka nie muszę się bać? Z tego co wyczytałem to w tym przedziale cenowym dużo osób proponuje http://allegro.pl/rower-scud-crossland-28-aluminium-shimano-alivio-i4475607801.html - kasteka, przerzutki alivo. Szczerze to ja się kompletnie nie znam. Całe życie jeździłem na góralu z komunii którego wartość zapewne nie przekraczała 400 zł. Zapewne bym jeździł dalej gdyby nie to że mi ukradli. Jakby ktoś miał jakieś propozycje? Pozdro i dzięki za pomoc!
Exodiss Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Lazaro Integral V3, Scud Crossland, Kands Maestro, Energy
rodszyld69 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Panowie więc tak - 181 cm wzrostu, 85 kg wagi. Poszukuje rowerku dla początkującego - ale żeby już był na lata o ile jest to możliwe w tej cenie. Teren jazdy - mieszany. Głównie do pracy po asfalcie, ale dłuższe wycieczki krajowe też chciałbym zaliczać ( szosy, pola, rzadziej las ) Przy tym wzroście to chyba rama 21? nie będę śmigał po górach to chyba o jajka nie muszę się bać? rama 21" na 180 cm powinna być dobra ale wzrost wzrostem ważna jest też długość nogi bo możęsz miec krótsze nogi i wtedy górna rurą możesz sobie zrobić bolesny masaż klejnotów, na Twoim miejscu podszedłbym do rowerowego i przymierzyłbym się do 19' i 21" i wtedy masz pewność co do rowerów w tej cenie to ten scud jest najtańszy z przerzutkami alivio ma tylko tańsze komponenty zoom, kiera mostek i sztyca w Twoim budżecie mieszczą się jeszcze http://allegro.pl/2014-wypasiony-pogromca-szosy-kands-maestro-alivio-i4484693785.html http://allegro.pl/2014-spartacus-cross-shimano-alivio-blokada-skoku-i4513572122.html te rowery są od jednego producenta róźnią się nie znacznie komponentami w.w.
xadam4 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam, jestem tutaj nowy i potrzebuje pomocy obeznanych Poszukuję crossa do 1300 zł ( jednak coś tańszego też oczywiście może być) Mam 190 cm wzrostu i 70 kg wagi, noga 84cm (tak wiem, jestem chudy) czytałem forum, przeglądałem wiele wątków, jednak wybór jest trudny. Myślałem nad 2 rowerumi, tym i tym, tylko że spartacus jest 19", nie będzie to dla mnie za mała rama? Macie jakieś inne propozycje? Dodam tylko, iż potrzebuje roweru do środy, także chcę go zamówić w weekend.
marco68 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Innych propozycji w tym przedziale cenowym nie mamy, rama 21 cali, dokladasz kasę lub szukasz używki.
talento259 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Maestro nie ma konkurencji w tym przedziale cenowym...
xadam4 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 w takim razie biorę meastro dzięki za szybką odpowiedź! a jeszcze takie pytanko, jak z zamawianiem rowerów z allegro? jak to się ma do gwarancji itp? czytałem, że przez zakup poza firmą producenta traci się ją czy jakoś tak, może ktoś wyjaśnić?
Exodiss Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Maestro nie ma konkurencji w tym przedziale cenowym...Scud Crossland
rodszyld69 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam, jestem tutaj nowy i potrzebuje pomocy obeznanych Poszukuję crossa do 1300 zł ( jednak coś tańszego też oczywiście może być) Mam 190 cm wzrostu i 70 kg wagi, noga 84cm (tak wiem, jestem chudy) czytałem forum, przeglądałem wiele wątków, jednak wybór jest trudny. Myślałem nad 2 rowerumi, tym i tym, tylko że spartacus jest 19", nie będzie to dla mnie za mała rama? Macie jakieś inne propozycje? Dodam tylko, iż potrzebuje roweru do środy, także chcę go zamówić w weekend. jeszcze ten http://allegro.pl/rower-crossowy-scud-crossland-28-shimano-alivio-i4517836887.html?source=mlt sorki widzę że juz został zaproponowany
xadam4 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 a co z tymi sklepami? mają sporo negatywów i neutrali. Miał ktoś z nimi styczność? bo faktycznie nie widzę sensu przepłacać 300 zł jeśli to dobry rower, czy faktycznie tak jest? różni się trochę osprzętowaniem także prosiłbym o radę
talento259 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Scud Crossland i Kands Maestro to to samo. Nawet z tej samej fabryki. Ogólnie Lazarro Kands i Scud to jest jedno i to samo
rodszyld69 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 . Myślałem nad 2 rowerumi, tym i tym, tylko że spartacus jest 19", nie będzie to dla mnie za mała rama? Macie jakieś inne propozycje? Dodam tylko, iż potrzebuje roweru do środy, także chcę go zamówić w weekend. tu jeszcze jeden z nich wszystkich ma najlepszy amortyzator obręcze oczkowane lepsza opcja niż Maestro http://allegro.pl/rower-eurobike-trail-o-1-lepszy-od-kands-maestro-i4491814584.html
xadam4 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 to z czego wynika taka różnica w cenie? sprzętowo różnią się drobnostkami, więc co ma wpływ?
rodszyld69 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 dla Ciebie może to drobnostki ale dla producenta zamontowanie podzespołów Kalloy czy Zoom to róźnica może wykończenie ramy być inne np, lepsze malowanie itp
xadam4 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 aż takie złe są części ZOOM'a? potrzebuje roweru do zwykłej, komfortowej jazdy bez wyczynów. głownie twardy teren jednak do jakiegoś lasu czasem zajadę. będzie to dobry wybór? jestem dość początkującym rowerzystą ale potrzebuję sprzętu na dłuższy czas, jeździłem na "komunijnym" mtb i wracam znów do przygody z rowerem.
Exodiss Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Lepsze malowanie to kwestia gustu Tu nie chodzi o gust, tu chodzi o jakość. Poczytaj sobie opinię o lakierze w rowerach Lazaro, gdzie odpada sam bez dotykania
rodszyld69 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 aż takie złe są części ZOOM'a? potrzebuje roweru do zwykłej, komfortowej jazdy bez wyczynów. głownie twardy teren jednak do jakiegoś lasu czasem zajadę. będzie to dobry wybór? jestem dość początkującym rowerzystą ale potrzebuję sprzętu na dłuższy czas, jeździłem na "komunijnym" mtb i wracam znów do przygody z rowerem. części Zoom-a nie są złe jedynie są mniej renomowane jak firmy Kalloy Uno która produkuje komponenty do rowerów z wyższej półki niż Zoom
xadam4 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 nie wiem jak to jest ze Scudem bo bardzo mało o nim informacji, nie chce mieć problemów, jak wyżej, z lakierem itp. jest ktoś kto ma/miał tą ramę?
rodszyld69 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 jesli chcesz miec pewniejszy rower to proszę http://allegro.pl/rower-cross-kross-northtec-caledon-vb-alivio-sale-i4435681009.html może wywalczysz jakiś rabat
xadam4 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 na 99% jestem zdecydowany na Scud'a jednak chciałbym upewnić się jakimiś opiniami, ponieważ nie mogę znaleźć takowych. posiada ktoś?
xtomashx Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 na 99% jestem zdecydowany na Scud'a jednak chciałbym upewnić się jakimiś opiniami, ponieważ nie mogę znaleźć takowych. posiada ktoś? Mam to samo
rodszyld69 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 tu jest temat o rowerach tej klasy http://www.forumrowerowe.org/topic/168441-do-1250-zl-rower/page-2?do=findComment&comment=1553783
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.