Starling Napisano 13 Sierpnia 2014 Napisano 13 Sierpnia 2014 Czesc, Chcialbym pomalowac przednia obrecz.Aluminium. Polecacie moze jakas dobra farbe/firme, ktora by wytrzymala zle warunki atmosferyczne, zbliza sie jesiem, zima i nie chcialbym by po paru miesiacach efekt wyszedl jak obsrupane kolo ze smietnika:PPozdro.
talento259 Napisano 13 Sierpnia 2014 Napisano 13 Sierpnia 2014 Ja malowałem zwykłą emalią do metalu. Trzyma tak 2 lata już.
barbapapa11 Napisano 13 Sierpnia 2014 Napisano 13 Sierpnia 2014 To je amelinium tego nie pomalujesz. A tak na serio, ja kupiłem kiedyś koło z obręczą malowaną proszkowo. Do dzisiaj się lakier trzyma.
Mod Team mrmorty Napisano 13 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 13 Sierpnia 2014 tylko proszkowo, każda inna farba będzie odpryskiwać
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2014 też tak uważam jak obręcz jest zdemontowana to można zainwestować. jak jest koło w całości ... no to trzeba w miarę miękką i elastyczna farbą malować.
Roonin Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Jeśli kolorystyka nie ma znaczenia i może być czarny mat to polecam zwykłą farbę podkładową w sprayu. Na pewno nie odpryśnie, oczywiście jeśli podłoże będzie dobrze przygotowane.
mklos1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Podobnie jak kolega powyżej (#4). Tylko proszkowo. Mam ramę pociągniętą samochodowym lakierem renowacyjnym. Muszę uważać za każdym razem, gdy robię cokolwiek przy rowerze lub jak go opieram o coś, bo lakier jest miękki i bardzo podatny na uszkodzenia.
Roonin Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 A ja mam pociągniętą na szaro czarny mat podkładami i nawet gleba mu nie szkodzi. Każdy myśli że to proszek.
Mod Team Puklus Napisano 16 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 16 Sierpnia 2014 Lakier akrylowy nie nadaje sie na obręcze w żadnym wypadku. lepszy już najzwyklejszy matowy podkład. Mam tym pomalowany tylny trójkąt i jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.