Skocz do zawartości

[stery] redukcja z 1-1/8 na 1"

wilczewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Chciałem wymienić w swoim rowerze mostek rowerowy typu "fajka" na nieco dłuższy, by wyciągnąć swoją sylwetkę do przodu. Poprzednio miałem mostek 90mm i wymieniłego go na 130mm, jednak podczas wymiany napotkałem problem. Okazało się że nowy mostek pasuje do sterów 1", a ja mam stery 1-1/8". I teraz meritum sprawy: Czy można zamontować stery 1" zamiast mojego obecnego? Czy jest to wg możliwe? Jeśli nie to jakie znacie inne możliwości redukcj tego luzu?

Napisano

w zasadzie celna uwaga, to ze zredukuje średnicę  sterów - a  to dopiero  pociągnie za sobą zmianą widła na taki z rurą sterową 1" żeby ten mostek się tam osadził....hmmm

można by zatem to zrobić  ostatecznie takim patentem, ale pewnie trzeba by zastosować 2 lub 3 szt, może więcej?? w zależności od długości rurki główki

http://www.roweroteka.pl/Tuleja_redukcyjna_z_1_18__na_1__redukcja_sterow-820.html

Napisano

Dogadaj się ze sprzedawcą na wymianę, bo bez sensu przerabiać rower i zmieniać części za set złotych przez część za 20-50zł (o ile dobrze wyczuwam segment ;) ).

Napisz też jakie masz te stery klasyczne na gwint, czy a-head oraz jaki widelec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...