orzechPL Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam mam pytanie otóż mam zamiar wymienić manetki te obracane na klamkomanetki (moim zdaniem wygodniejsze) ale nigdzie nie widze tanich klamkomanetek 3x6 w moim rowerze jest tyle rzędów.Są tanie po około 30 zł shimano ale 3x7 i mam pytanie czy dało by radę zmienić tylne koło na takie z 7 rzędami i założenie wtedy nowych manetek i czy wszystko by wtedy działało jak należy czy trzeba by było np zmieniać również przerzutki lub kupić dłuższą linkę?czy wystarczy jak zrobie tak jak napisałem? jestem trochę zielony w tym temacie poszedłbym z tym do fachowca ale budżet ograniczony ;p mam kolege który umiał by to wszystko zrobić tylko pytanie czy się tak da xd.
tobo Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Wybierając 7 biegów z tyłu możesz je zamontować w ramie/rowerze bez problemu. Jeśli zdecydujesz się na taką zmianę możesz przykręcić do koła wolnobieg z 7 rzędami (bo zakładam że przy 6 masz piastę z takim systemem. Jeśli koło jest w dobrym stanie to opcja wolnobieg plus manetki będzie najtańsza. Najprawdopodobniej będziesz musiał wymienić hamulce, chyba że obecnie masz tzw v-brake - jeśli nie to czeka Cię zakup ramion hamulców. Przerzutki będą współpracowały z nowymi manetkami. Jeśli koło nie jest w dobrym stanie to lepiej zamiast wolnobiegu kupić kasetę i nowe koło/piastę przystosowane do tego systemu.
orzechPL Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam mam pytanie otóż mam zamiar wymienić manetki te obracane na klamkomanetki (moim zdaniem wygodniejsze) ale nigdzie nie widze tanich klamkomanetek 3x6 w moim rowerze jest tyle rzędów.Są tanie po około 30 zł shimano ale 3x7 i mam pytanie czy dało by radę zmienić tylne koło na takie z 7 rzędami i założenie wtedy nowych manetek i czy wszystko by wtedy działało jak należy czy trzeba by było np zmieniać również przerzutki lub kupić dłuższą linkę?czy wystarczy jak zrobie tak jak napisałem? jestem trochę zielony w tym temacie poszedłbym z tym do fachowca ale budżet ograniczony ;p mam kolege który umiał by to wszystko zrobić tylko pytanie czy się tak da xd. Kupując nowe manetki mam zamiar kupić te połącznone z hamulcami,a hamulce mam tarczowe a z kołem jest problem ponieważ jest delikatnie scentrowane i mam zamiar kupić właśnie nowe z wolnobiegiem z 7 rzędami pytanie czy po wymianie tego koła i jak zamontuje manetki z tymi hamulcami czy wszystko będzie ok zastanawiałem się również czy jeżeli do rzędów 3x6 kupie manetki 3x7 to da rade je zamontować tzn wszystko będzie działać ale jeden bieg ten 7 po prostu będzie wolny/pusty ;p
elton29 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Klamko-manetki 3x7 będą działać z wolno-biegiem 6 sp, trzeba tylko ograniczyć zakres przerzutki, to rozwiązanie najtańsze ale zawsze możesz założyć wolno-bieg 7 sp i jak tobo pisał jeśli już koło jest na wykończeniu to kup pod kasetę, oczywiście wiąże się także z kupnem kasety 8-9 sp wedle uznania chodź 8- ki chyba są jeszcze droższe od 9-tek? Rozumiem że rozważasz rozwiązanie budżetowe dlatego chcesz najtańsze klamko-manetki kupić a nie zastanawiałeś się nad opcją gdzie miałbyś oddzielnie klamki hamulców i manetki przerzutek??
orzechPL Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Budżet cóż...na wydanie mam póki co 200 zł chciałbym aby było jak najtaniej no ale jeśli trzeba to zainwestuje ; ) i oczywiście najprostrsze rozwiązanie.Myślę że skoro i tak będę wymieniał tylne koło chyba zdecyduje się na wolnobieg 7 rzędów i jeśli dobrze już rozumiem zostało by tylko zamontowanie manetek z hamulcami 3x7 skoro będą współpracowały ze starą przerzutką.Wydaje mi się że to by było najprościej
seraph Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Myślę że skoro i tak będę wymieniał tylne koło chyba zdecyduje się na wolnobieg 7 rzędów Mało rozsądnie wg mnie kupować koło pod wolnobieg Lepiej już kupić koło z bębenkiem pod 8/9/10 rzędów i założyć kasetę 8-rzędową. Manetek tez poszukaj raczej już od razu 3x8, bo są niewiele droższe. Obecna przerzutka powinna bez problemu obsłużyć 8 rzedów. Takie najtańsze nawet używane koło pod kasetę będzie i tak sporo lepsze od koła z piasta pod wolnobieg
firefoks Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Jeśli tylko jest okazja do wymiany wolnobiegu na kasetę to zawsze warto to zrobić.
tobo Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Klamko-manetki 3x7 będą działać z wolno-biegiem 6 sp, trzeba tylko ograniczyć zakres przerzutki, to rozwiązanie najtańsze ale zawsze możesz założyć wolno-bieg 7 sp i jak tobo pisał jeśli już koło jest na wykończeniu to kup pod kasetę, oczywiście wiąże się także z kupnem kasety 8-9 sp wedle uznania chodź 8- ki chyba są jeszcze droższe od 9-tek? Rozumiem że rozważasz rozwiązanie budżetowe dlatego chcesz najtańsze klamko-manetki kupić a nie zastanawiałeś się nad opcją gdzie miałbyś oddzielnie klamki hamulców i manetki przerzutek?? Można kupić kasetę 7sp i założyć na koło z piastą 8/9 sp stosując dystanse.
elton29 Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Jak najbardziej, miałem tak założoną kasetę 7 sp na Tiagrze, napisałem o tym bo jakby się już przesiadł na koło pod kasetę to ma większe możliwości nie wiele drożej:) Rozwiązanie z oddzielnymi klamkami i manetkami ma ten plus że gdy wpadnie Ci więcej kasy albo będziesz chciał się przesiąść na np. 9 sp to nie musiałbyś wszystkiego zmieniać tylko powiedzmy prawą manetkę i kasetę łańcuch ew. przerzutkę, lub jak zaliczysz glebę i poleci np. klamka itd.
orzechPL Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Czyli najlepszym rozwiązaniem jest założenie kasety a mógłby ktoś napisać czym różni się kaseta od wolnobiegu,w czym jest lepsza i czy jest to duży koszt ? ; p
Garlock Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Technicznie biorąc wolnobieg, wolne koło to tzw. sprzęgło jednokierunkowe. Czyli urzadzenie ktore sprawia, ze ja kręcisz pedałami to napędzasz koło, jak przestajesz kręcic to koło się obraca swobodnie.W rowerach sa 2 metody montowania tego sprzęgła. Albo stanowi ono jeden pakiet razem z kompletem zębatek tylnego koła i wymieniane jest razem z kompletem zebatek.Nazywa sie to popularnie własnie wolnobiegiem. Druga opcja to sprzęgło wbudowana w piastę (przykręcone do piasty). I na to sprzęgło nakłada sie pakiet zębatek czyli tzw kasetę. Piorwsze rozwiazanie stosowane jest w tanich rowerach. W lepszych stosuje sie kasetę. Po pierwsze mozna zastosowac wtedy lepiej ulożyskowana oś koła. Łozyska są szerzej rozstawione, oś nie gnie sie tak pod obciążeniem (w kolach z wolnobiegiem oś potrafi się wygiąć lub pęknąć). W kasecie można zalożyć mniejsza zebatkę np 11 zebów. W wolnobiegu to zwykle 14 (czasem 13) zębów. Kasety można kupić do napędów 9, 10 rzędowych, sa zwykle lepszej jakości. Czasem kasety sa rozbieralne, można wymienic poszczególne zużyte zębatki, albo dobrać sobie optymalne przełożenia. Co do cen, to niestety kasety są droższe. I kolo przystosowane do kaset jest drozsze (dochodzi m.in. koszt "bębenka" czy tego sprzęgła)
orzechPL Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Cóż jeszcze się nad tym zastanowię ale jest jeszcze problem ponieważ mam hamulce tarczowe i czy wymieniając koło może być to jakiekolwiek koło czy musi pasować do hamulców tarczowych?
Gość Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 piasta musi mieć otwory (6) do przykręcenia tarczy zakładam że nie masz centerlocka (system shimano) przy zmianie piasty z 6 aż na 8/9/10 weź pod uwagę również ramę, w moim starym rowerze przejście z 6 na 7 już stanowiło problem - każdorazowo przy zakładaniu koła musiałem rozciągać ramę (co nie było łatwe) żeby się zmieścić, 8/9/10 już na pewno bym nie wsadził
seraph Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 A mi się właśnie wydaje, że byś wsadził, bo jak piasta jest pod kasetę to ma więcej miejsca na bębenek kosztem rozstawu kołnierzy do szprych. Piastę pod 6sp miałeś 130 mm, a pod 7sp już musiałeś "zrobić" 135 mm stąd rozginanie - 5 doszło jako ten 7 bieg właśnie Dalej już wszystkie miałyby po 135 Kolega podejrzewam może mieć stalową ramę, której lekkie rozgięcie nie powinno zaszkodzić chociaż to zawsze jakieś dodatkowe naprężenie...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 no w sumie nie sprawdzałem, ale 7 była na kasetę , a 8/9/10 mają jeszcze dłuższy bębenek co nie ? poza "naciąganiem" musiałem jeszcze dołożyć podkładki bo najmniejsza zębatka ocierała o ramę, co jeszcze zwiększało rozstaw ramy i nie chodzi mi nawet o naprężenia, informuję tylko o możliwych dodatkowch problemach, na jakie może się autor tematu "nadziać" i lepiej to sprawdzić przed zakupem
seraph Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Mają dłuższy bębenek, ale korpus piasty jest wtedy krótszy. Ostatnio nawet zmieniałem koło tylne z piastą pod kasetę 7 sp na takie pod większe kasety i weszło może delikatnie ciaśniej tylko. A co do drugiego to oczywista oczywistość
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.