krasa Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Witam! Mam problem w rowerze posiadam cały napęd deore xt. Łańcuch CN-HG95. Przez nie umiejętne skuwanie zgiąlem ogniwo. Nie jestem całkiem sztywne, ale stawia wiekszy opór niż pozostałe i się nie prostuje do końca. Łańcuch strzela jak ak-47. Właśnie w tym ogniwie upatruje problem. Łańcuch jest nowy, moje pytanie czy moge te ogniwo zastapic spinka. Czytalem, ze dobre sa SRAM zlote. Nie wiem, czy to dobry pomysł i jaka spinke dokladnie kupic, zeby szerokosc i dlugosc sie zgadzala. Kaseta jest uzywana, ale lancuch skacze na kazdej koronce, wiec to chyba wina lancucha.
Kozek Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Masz łańcuch 10-rzędowy, więc musisz kupić spinkę też 10-rzędową (czarną). Złota jest 9-rzędowa.
zgodny Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 tak możesz użyć spinki np. takiej http://www.dobrerowery.pl/spinka-do-lancucha-powerlock-czarny-10b
copone Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Poszukaj spinki do 10 rzędowego łańcucha może być SRAM. Możesz zastąpić bez problemu
Mod Team michuuu Napisano 30 Lipca 2014 Mod Team Napisano 30 Lipca 2014 Spinka jak najbardziej. Może być taka: http://www.karbonowy.pl/spinki/408-wippermann-connex-link-spinka-10-rzedowa-srebrna.html ja polecam co prawda mam do napędu 9 rzędowego. Tania nie jest ale komfortowa w montażu i demontażu.
krasa Napisano 30 Lipca 2014 Autor Napisano 30 Lipca 2014 Własnie widzialem czarne Srama i KMC zlote tez 10 rzedowe, ktora lepiej kupic, czy obojetne.
zgodny Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 wydaje mi się, że to obojętnie, to wszystko to samo, ale ja bym brał SRAMa
xwiewiurx Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 ja wlasnie mialem podobna sytuacje, sprobuj cofnac pin troszeszke w "2-ga strone" w moim lancuchu bylo tak ze byl za bardzo wysuniety w jedna ze stron ale o doslownie milimetry i byl sztywny. cofnalem go i po problemie ale oczywioscie spinka przy taki lancuchu jak najbardziej wskazana . polecam srama
cervandes Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Każdy tylko spinki poleca - a jaki problem lekko rozgiąć blaszki w ogniwie? Śrubokręt w środek i delikatnie na boki poruszaj.
krasa Napisano 30 Lipca 2014 Autor Napisano 30 Lipca 2014 Wczesniej probowalem wbic ten pin mlotkiem tak jak robilem to zawsze z innymi lancuchami i golym okiem widac ze pogialem ta blaszke. Staralem sie ja wlasnie rozginac, ale brak poprawy. Skuwaczem tez sie bawilem, czy za plytko, czy za gleboko wbilem pin, ale wtedy ogniwo calkiem sie blokowalo. Te ogniwo jest do nie odratowania, dlatego dobrze, ze mozna zastapic je spinka. Dzieki za odpowiedzi spinka srama juz leci kurierem.
okiloki Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 jak już kupisz spinkę inną niż connex to łap filmik jak ją rozpiąć. Żebyś czasem rozkuwacza do spinek nie kupował, bo szkoda 30zł Niby prosta rzecz, ale w pośpiechu może umknąć, żeby łapać kombinerkami na skos.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.