Skocz do zawartości

[łańcuch] sztywne ogniwo

krasa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam problem w rowerze posiadam cały napęd deore xt. Łańcuch CN-HG95. Przez nie umiejętne skuwanie zgiąlem ogniwo. Nie jestem całkiem sztywne, ale stawia wiekszy opór niż pozostałe i się nie prostuje do końca. Łańcuch strzela jak ak-47. Właśnie w tym ogniwie upatruje problem. Łańcuch jest nowy, moje pytanie czy moge te ogniwo zastapic spinka. Czytalem, ze dobre sa SRAM zlote.

Nie wiem, czy to dobry pomysł i jaka spinke dokladnie kupic, zeby szerokosc i dlugosc sie zgadzala. Kaseta jest uzywana, ale lancuch skacze na kazdej koronce, wiec to chyba wina lancucha.

Napisano

ja wlasnie mialem podobna sytuacje, sprobuj cofnac pin troszeszke w "2-ga strone" w moim lancuchu bylo tak ze byl za bardzo wysuniety w jedna ze stron ale o doslownie milimetry i byl sztywny. cofnalem go i po problemie :)

ale oczywioscie spinka przy taki lancuchu jak najbardziej wskazana . polecam srama 

Napisano

Wczesniej probowalem wbic ten pin mlotkiem tak jak robilem to zawsze z innymi lancuchami i golym okiem widac ze pogialem ta blaszke. Staralem sie ja wlasnie rozginac, ale brak poprawy. Skuwaczem tez sie bawilem, czy za plytko, czy za gleboko wbilem pin, ale wtedy ogniwo calkiem sie blokowalo. Te ogniwo jest do nie odratowania, dlatego dobrze, ze mozna zastapic je spinka. Dzieki za odpowiedzi spinka srama juz leci kurierem.

Napisano

jak już kupisz spinkę inną niż connex to łap filmik jak ją rozpiąć. Żebyś czasem rozkuwacza do spinek nie kupował, bo szkoda 30zł :P Niby prosta rzecz, ale w pośpiechu może umknąć, żeby łapać kombinerkami na skos.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...