gruby33 Napisano 11 Lipca 2014 Napisano 11 Lipca 2014 Witam. Ostatnio zakupiłem rower z czarną piastą Shimano Nexus 8 SG-8C31. Nie posiada ona hamulca gdyż rower ma hydraulikę magura. Ma założoną tylko zaślepkę w te miejsce. I tu parę moich pytań bo chcę rozwiać wątpliwości czy wszystko dobrze działa. Czy to normalne, że te piasty nie "trykają" podczas kręcenia pedałami do tyłu lub kiedy w czasie jazdy przestaniemy pedałować? Może głupie pytanie ale wszyskie rowery jakie miałem bez hamulca w torpedzie trykały
lyndowss Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 To normalne. I dobrze, że nie robisz zbędnego hałasu.
turysta Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 A ja nie lubię cichych rowerów. Rower musi brzęczeć. Dzięki temu nie potrzebuje dzwonka
lyndowss Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 Podejście takie samo jak Ci, którzy montują tzw. BASS TŁUMIKI w samochodach, bo oni "lubiom" jak buczy. Inni ludzie nie lubią, ale to ich nie obchodzi. Dobrze, że rower jest cichy. Jeżeli ktoś lubi hałas niech sobie wsadza butelkę w trójkąt zahaczając o szprychy. Byleby to robić tam gdzie nikomu, ani niczemu nie będzie przeszkadzać.
rafalzi Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Porównujesz buczący tłumik do cykania w rowerze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.