Skocz do zawartości

[Naped] Shimano i Sram

skubany3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka
Latam sobie w FR i mam takie pytanie...
Posiadam kasete shimano hg 51...przerzutkę sram x5 i manetkę x5 
Moje pytanie jest co do kasety... Chciałem pozbyć się 2 może 3 blatów bo są mi zbędne a wagi czemu by nie zbył trochę z tyłu :D lub trochęwięcej XD 
Jak tego dokonać?Jest to możliwe?!
Mam kasete srama jeszcze a więc dystance są ale czy warto pobawić się w to? 
A jak warto to jak zablokować przerzutki tak aby ustalić nowe pozycje? W sensie aby czasem przerzutka nie rzuciła mi łańcuch na te dystanse...
Pozdro!

• Mod Team
Napisano

Jak masz korbę ze zintegrowaną osią to zostawiasz/dokupujesz takie jakie chcesz i ustawiasz podkładki. Jak masz korbę na suport pakietowy, to w zależności jaką konfiguracje wybierzesz, przydałaby sie korekta długości osi, poprzez wymianę suportu.

Napisano

Korby mam z zintegrowaną osią..FSA MEGAEXO Quad...To zależy od korby? 
Mi koronki są nie potrzebne w kasecie ;p a więc chyba to nie zależy od korby...Pytanie bo w kasecie są te plastikowe podkładki które są miedzy zębatkami...oddzielają je od siebie i śruba....
Czy jak rozkręcę kasetę i wywale sobie ze 3 zębatki to mogę użyć tych podkładek co są w zębatce jako dystans + dodać inne które też mam od innej kasety aby zlikwidować lukę którą zrobi brak 2-3 zębatek i mieć to połączenie bez tej śrubki?
Wytrzyma to jakoś czy bez sensu? 
Pytam bo się sam zastanaiałem czy to będzie działać :D ABy czasem nie było tak że nie a ja na trasie nagle zrywam co popadnie...

• Mod Team
Napisano
Chciałem pozbyć się 2 może 3 blatów

blaty są w korbie ... w liczbie aż 1. Dodatkowo możesz sobie wyrzucić co druga zębatkę i nawet je pomieszać jak ci się podoba :P poza tym mieszając przy kasecie korbie także trzeba przestawiać... nudzi ci sie w wakacje ?

Napisano

Nudzić się nudzi ;p ae nie używam ich a więc po co one mi tam są...Myślałem nad zbiciu wagi w tylnik kole a więc atakuję to co mi zbędne ;p 

Napisano

Zbicie wagi, zdejmując koronki? Serio? W takim rowerze jak Twój?

Załóż sobie kasetę szosową. Będzie lżej i większa elastyczność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...