szajsung Napisano 15 Września 2014 Autor Napisano 15 Września 2014 Maly update. Wlasnie wyrzucilem lancuch sram pc 850 po 1630 km przebiegu. Pomiar wskazywal zuzycie conajmniej 0.75%. Zostaly mi jeszcze 2 lancuchy sram pc 830 i teraz zamierzam jezdzic na nich na zmiane do samego konca kasety lub ich
BikerLight Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Co do Connexów - szarpnąłem się na 808 i skonał przed pierwszym tysiakiem, po opiniach jakie miał myślałem że starczy na cały sezon, a tu klops Po pierwszym szejku wypadła jedna ze skrajnych rolek, niedługo później druga. Ktoś szukał kiedyś zgubionej rolki od łańcucha po zmroku w ogrodzie? Przednia zabawa, polecam
mklos1 Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Obecnie jeżdżę tylko na Connexach 9 i 10. Niestety na temat ich trwałości będę mógł się wypowiedzieć dopiero prawdopodobnie w przyszłym roku, gdy zajeżdżę napęd. Mam trochę inny styl jazdy. 3 łańcuchy na zmianę i jeżdżę aż do zarżnięcia kasety, bez zastanawianiem się nad pomiarami. Moim zdaniem 9-tka jest zwalona konstrukcyjnie... Napęd z trzema 10S0 na już około 2500 km i kaseta jest w dobrym stanie, więc będzie więcej niż w przypadków tanich KMC, które miałem wcześniej. Co by jednak nie było, nigdy więcej łańcuchów Connex.
szajsung Napisano 15 Września 2014 Autor Napisano 15 Września 2014 connex 808 przejechal u mnie przez jesien i zime ok 3000 km ale potem wymienialem caly naped razem z kolkami przerzutki, bo mozna sie bylo o nie skaleczyc
jasinski21444 Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Campagnolo C9 po 4500km wpada przymiar 1.0 .
Terrqge Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Jeśli chodzi o mnie to na connexie 804 i kasecie hg31 + korbie alivio zrobiłem już 6000km (z czego ok 20% w terenie) i póki co nic nie przeskakuje, nie mierzylem go, zwyczajnie poczekam kiedy zacznie skakać na kasecie, wtedy wymienię do razem z nią, łącznie na kasetę i łańcuch wydam wtedy 100zł, ew od biedy środkową zębatke korby za 2 dychy, myślę że to nie jest jakoś strasznie drogo, a na zabawy z mierzeniem naprawdę nie mam czasu, wolę jeździć niż się przejmować takimi rzeczami, kiedyś bardziej zwracałem na to uwagę i nawet chciałem kupić specjalną miarkę, ale przy częściach tej klasy to naprawdę wg mnie zbędne. Także konfigurację connex 804 + kaseta hg31 polecam pod warunkiem rozsądnego jej używania i korzystania ze wszystkich optymalnych przełożeń.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.