Skocz do zawartości

[9000zł] Cannondale Yekyll MX 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobry wybór, o ile jeździsz enduro.

Ale dopytaj jak z serwisem dampera. Scott miał podobne rozwiązanie w Geniusie i nie było to coś do zrobienia od ręki - trzeba było wykręcać i wysyłać do centrum serwisowego, a to oznaczało kilka tygodni przerwy w sezonie.

Napisano

kupilem ale napisali mi z allegro ze ktos podszyl sie pod kogos konto i wyludzal kase a tego roweru nie bylo nigdzie

jak myslicie 9000zł to dobra cena bo jutro zamawiam go

Napisano

Osprzęt jak osprzęt nic co by tyłek urywało. Bardziej istotne jest zawieszenie i to czy ma Ci to kto serwisować. To sprzęt do typowej "nawalanki" w dół w najcięższym terenie więc jak Ci taka jazda odpowiada to kupuj.

Napisano

Napisałem Ci, że szału nie ma i tylko tyle. To sprzęt w którym nie odgrywa on aż tak istotnej sprawy jak w przypadku HT. Tu trzeba zwrócić uwagę na inne rzeczy jak damper, przedni wideł, koła. Jak dla mnie cena jest adekwatna zarówno co do kwestii technicznych jak i samej bardzo znanej marki.

A teraz możesz się wypowiedzieć gdzie masz zamiar go eksploatować i jaki to ma być styl jazdy. To rower to ciężkiego już enduro. Mam nadzieję, ze zdajesz sobie z tego sprawy.

Napisano

chodzi mi żeby pojeździć po lesie po górach . Co miałeś na myśli ciężkie enduro

Pojeździć to pojęcie względne. Maszyna tego typu podchodzi już pod kolarstwo grawitacyjne czyli generalnie jest nastawiona na zjazdy. To "czołg", któremu nie straszne kamienie wielkości piłki do kosza. Jest "tępy" pod górę dlatego często trzeba go pchać, dość ciężki ale za to pancerny. Reasumując to rower dla kogoś kto nie specjalnie lubi podjazdy, lubi wypych a to po co jedzie w góry to zjazdy w miejscach gdzie klasyczny HT dostaje zadyszki.

Napisano

chodzi mi żeby pojeździć po lesie po górach . Co miałeś na myśli ciężkie enduro

Wszystko wskazuje na to, że wybrałeś sobie zły rower. To nie jest rower do pojeżdżenia sobie po lesie. Dziwi mnie, że chcesz wydać 9.000 zł nie wiedząc do czego ten rower jest przeznaczony.

Napisano

Rety chłopie odbijasz się z tymi propozycjami jak pijany od ściany do ściany. Czy nie ma w Krakowie sklepów gdzie mając taką kasę do dyspozycji nic nie kupisz przymierzając równocześnie?? Interesujesz się za to sprzętem od kokoś kto mieszka w górach i cholera wie jak mocno był eksploatowany. A był i to mocno bo widać po pewnych elementach. Nie znasz się na sprzęcie to dlaczego nie celujesz tylko w nowe z gwarancją, z przymiarką w mieście w którym rowerów do wyboru do koloru. Nie zmuszaj mnie abym Cię określił jak @Rulez ale coraz bardziej się to tego zbliżasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...