barna Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Cześć Jestem nowy na forum i chciałbym prosić o pomoc, potrzebuje korby truvativ hussefelt pasujące do ramy kona shred z 2005 roku. Czy wiecie gdzie mógłbym szukać takich używanych? Może ktoś z was ma takie na sprzedaż ? Ewentualnie czy jesteście w stanie pomóc mi dobrać odpowiednie nowe korby do tej ramy? Generalnie potrzebuje tylko lewej bo wyrobił się gwint od tulei i nie mogę przykręcić platformy. Wrzucam zdjęcia jak to u mnie wygląda Z góry przepraszam za zdjęcie bo nie umiem umieścić go bezpośrednie w poście
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2014 Najtaniej to chyba znajdziesz odp tutaj http://www.forumrowerowe.org/topic/104332-korba-naprawa-zajechany-gwint-budzet-minimum/
lyndowss Napisano 17 Czerwca 2014 Napisano 17 Czerwca 2014 Ta korba byłą już tulejowana i wyrobił Ci się gwint jeszcze bardziej, że nawet z nią są luzy?
barna Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Napisano 17 Czerwca 2014 W tej korbie tuleje są od nowości. W lewej platformie zepsuło się łożysko, a że zapiekła się tak że nie dało się jej wykręcić wyszła razem z tuleją i gwint wyrobił się do zera. Nie wiem czy szukać nowej korby czy np wkleić tam nową tuleje, czy to może pomóc ? czy to w ogóle da się zrobić ?
lyndowss Napisano 17 Czerwca 2014 Napisano 17 Czerwca 2014 Nie ma opcji, żeby od nowości tam były tuleje. Zerwałeś wtedy gwint najwidoczniej. Trzeba byłoby się temu przyjrzeć, zmierzyć itd. Wtedy zaklasyfikować gdzie i, czy opłaca się to robić, czy lepiej szukać identycznej korby.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.