Skocz do zawartości

WYCIECZKA ROWEROWA - pytanie

mala43

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

mam pytanie, ponieważ uważam że mój partner przesadza, nawet moi znajomi tak uważają. chciałam zapytać jak powinna wyglądać wycieczka rowerowa, ponieważ nie wiem. Od trzech lat mój partner można powiedzieć zniechęcił mnie do jazdy na rowerze. uważa że powinno się jeździć szybko tj. powyżej 25 na godzinę i jak najwięcej tj. ok 100 km, nawet na wycieczce. Ja nie daję radę. moja średnia w zależności od terenu ok 18 na godzinę lub  mniej.zostaję sama w tyle bo on na mnie nie czeka lub jest to rzadkie, czasami się gubię, czepia się mojej wagi, ważę ok 77 kg, przy wzroście 155, mam niedoczynność tarczycy, szybko się męczę, i tylko słyszę że jakbym schudła to by było inaczej. Ja nie mówię że nie chcę ale jest mi trudniej, jeżdżę na rolkach, chodzę z psami na spacer, podjeżdżał pod górki, ale dla niego to za mało, ciągle słyszę że powinnam dwa razy tyle. wychodzi na to że jak przychodzę do domu to powinnam tylko ćwiczyć. Na wycieczkach tak naprawdę nic nie widzę bo muszę go gonić, żeby nie zgubić się, bo nie nadążę. Żałuję czasami, bo w tamtym roku powiedziałam o przyczepce żeby zabierać psy na wycieczkę, tylko że on mnie obarcza tym żebym to ja je ciągnęła (ostatnio była taka sytuacja że byliśmy na wycieczce ze znajomymi, pojechaliśmy do Świnoujścia żeby tam przejechać się po stronie Niemieckiej i nie zgodziłam się ciągnąć przyczepkę ponieważ było to dla mnie zbyt mocne obciążenie, bo bym nie nadążyła za grupą. co się okazało, zrobił mi awanturę, ponieważ chciał wsiąść górala a musiał wziąć przełajówkę i pękła mu opona, zwyzywał mnie że to przeze mnie, bo nie chciałam ciągnąć przyczepki z psiakami. Moja koleżanka bardzo się zdziwiła takim mnie potraktowaniem. Tak naprawdę nawet ciągnąc przyczepkę z psami to nas wyprzedzał, nie jechał w grupie a byliśmy w 4. Tak naprawdę nic nie mogliśmy zobaczyć bo ciągle za nim goniliśmy. Tak jakby się tylko liczyło ile kilometrów zrobimy.

WIĘC PYTAM JAK POWINNA WYGLĄDAĆ WYCIECZKA? MOŻE JA MYŚLĘ ŹLE?  

Napisano

To chyba pytanie na forum o związkach, a nie rowerach :)

Odpowiedź brzmi: Wycieczka ma wyglądać tak, by wszyscy się na niej dobrze bawili. Tempo (podobnie jak na wycieczkach w górach) należy dopasować do najwolniejszego uczestnika.

18km/h to jak najbardziej odpowiednie tempo na wycieczkę krajoznawczą. I wcale nie takie kiepskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...