zido Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Witam.Posiadam slxa 662 z pogiętym wózkiem, mam możliwość dorwania drugiej takiej przerzutki z uszkodzonym pantografem. Czy jakiś forumowicz próbował wymieniać wózek w tym modelu? Nie znalazłem o tym informacji, nie można u shimano kupić też całego wózka na wymianę. Czyżby był to nierozbieralny element? Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia, może nie tylko z modelem slx, ale też innymi Shimano? Ja po odkręceniu wszystkch możliwych śrub próbowałem kręcić wózkiem w prawo, w lewo i nic z tego.
Synergy Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Tam gdzie masz napis SLX jest dziura taka niewiadomo od czego taka srebrna, tam jest śruba. Odkręć ją to będziesz mógł wyciągnąć cały wózek, tylko uważaj bo sprężyna może wyskoczyć z wózkiem.
Mod Team Puklus Napisano 13 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2014 Następnie napięcie sprężyny wózka będzie dość wyczynowym zajęciem bez uprzedniego przemyślenia, sposobu jak to zrobić.
Synergy Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 A można ją przy złożeniu z powrotem bardziej naprężyć ponieważ tam są dwie albo trzy dziury o które jest sprężyna zawieszona.
zido Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki za porady!Czyli to zakladanie sprężyny może się okazać trudne, ale nie niemożliwe do zrobienia? Przypomniało mi się zakładało takie "niepokorne" sprężyny w myszkach kulkowych do PC ;P
Mod Team Puklus Napisano 13 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2014 No ktoś ją kiedyś poskładał do kupy, to znaczy ze sie da, Ja walczyłem kiedyś ze sprężyna i póki nie będę musiał nie mam zamiaru tego robic
Synergy Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki za porady! Czyli to zakladanie sprężyny może się okazać trudne, ale nie niemożliwe do zrobienia? Przypomniało mi się zakładało takie "niepokorne" sprężyny w myszkach kulkowych do PC ;P Jest to proste, ale pod warunkiem, że nie robisz tego chaotycznie. Od bycia chaotycznym jest sprężyna xD
Mod Team sznib Napisano 14 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 14 Czerwca 2014 Kiedyś spadła mi sprężyna w moim SLXie i się trochę namęczyłem żeby ją założyć, wyczyn raczej łatwy nie był, ale... Po wszystkim tak pomyślałem że wystarczy wykręcić tego srebrnego śrubo bolca i wt wtedy założenie wózka to czynność prościutka będzie .
zido Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 sznib, no właśnie bo po odkręceniu tego bolca wózek można obrócić jakieś 3 razy wokół osi. wydaje mi się, że teoretycznie sprężynę można założyć luźniej i naciągnąć przez obrót wozka, zobaczymy czy praktyka to potwierdzi
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 14 Czerwca 2014 Jak za mocno napniesz sprężynę może pęknąć Choć nie powinna.
zido Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Napisano 20 Czerwca 2014 dzięki za odpowiedzi, cieszę się ze jest tutaj tyle osób znających się na sprawie.powiedzcie jeszcze czy można przeszczepić do m662 wózek z innych modeli?
Mod Team sznib Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2014 Widziałem SLXa z przeszczepionym wózkiem od Sory, także da się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.