jarunioo Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Witammam dosyć stary rower raileigh i skończyła się podstawa suportu i tutaj pytanie mam coś takiego:i czy mogę to wymienić na jakiś zamknięty system np.trochę poczytałem, pomierzyłem i mam wymiary czyli 68mm/118mm na kwadracie i tylko właśnie nigdzie nie znalazłem odpowiedzi czy mogę się zupgrejdować czy lepiej zostać na starym systemie.Z góry dziękuję za odpowiedź
BikerLight Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 @@jarunioo Możesz. Jak znasz szerokość mufy i długość ośki zostaje tylko typ gwintu.
seraph Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Typ gwintu masz angielski na pewno, czyli najpopularniejszy i możesz śmiało aplikować pakiet suportu. Potrzebny Ci tylko do tego specjalny klucz, bo nie wkręcisz.
jarunioo Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 Gwint chyba angielski (tak sie gdzieś doczytalem) tylko pytanie czy taka zamknięta ośka podejdzie bo nie wiem czy wogóle kombinować czy pójść na łatwiznę i wymienić na takie jak bylo Dzięki Seraph właśnie o to mi chodziło z pytaniem, no to będę probowal
BikerLight Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Jak masz 100% pewności co do tego że jest gwint BSA to tak, możesz wymieniać.
seraph Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 O ile to oryginalny Raileigh to nie ma innej opcji niż BSA (gwint angielski) - z prawej strony lewy gwint, z lewej prawy. I podejdzie na pewno, bo standard gwintu i mufy nie zmienił się tylko wprowadzono nowe łożyska.
Franiuu Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Gdybyś chciał, to mam fajny, mało używany (jakieś 500 km) wkład suportu Accenta dodatkowo uszczelniany na kwadrat 68/118 + śruby na imbus, nieco przyrdzewiałe - ale przeżyły już dwa wkłady. . Puszczę za 20 zł . Odezwij się na priv, gdybyś był zainteresowany. Opis: http://velo.pl/czesci/wklady-suportu/accent/bb-50
jarunioo Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 Dzięki bardzo ale przesyłka trochę zabierze bo ja w UK siedzę, znalazłem juz sobie na amazonie za 10£ czyli jakieś 50zł proste shimano czy podróbę, powinno styknać, roweru raz na tydzień albo rzadziej używam bardziej jako zapasowego środka transportu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.